Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Pictură ţărănească din China
China aşa cum poate ţi-ai imaginat-o: vastă, somptuoasă, dar şi veselă, plină de energie şi de optimism, de vigoare şi de îndrăzneală. China văzută prin picturi despre oameni şi locuri, în nuanţe şi culoare pură.
Tablouri impresionante prin delicateţe şi realism, prin fabulos şi fantastic, din aceeaşi trăsătură de penel. Tehnicile multiple folosite dau unicitate, nasc stiluri, încadrându-se într-o istorie recentă a picturilor ţăranilor chinezi, după 1950.
Felul de a fi, de a munci, viaţa de zi cu zi a ţăranilor chinezi şi-au pus amprenta asupra bogaţiei vizuale şi estetice cu care te poţi confrunta şi împrieteni în expoziţia Pictură ţărănească din China.

Vernisajul expoziţiei va fi marţi, 11 mai 2010, de la ora 17:00, la Sala Irina Nicolau, de la Muzeul Ţăranului Român.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 31 mai 2010, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Expoziţia este realizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România.
înapoi la pagina principală
 
inchis