Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Proiecție de film „Three Dances/ Trei Dansuri”
10 și 14 septembrie, de la ora 19:00
Cu ocazia Zilelelor Muzeului Național al Țăranului Român, MNȚRplusC vă invită la film!

Vă propunem două vizionări ale producției documentare maghiare Three Dances/ Trei Dansuri (1h15’) în zilele de 10 și 14 septembrie, de la ora 19:00, în spațiul de la subsolul Muzeului Național al Țăranului Român (sala MNȚRplusC).

Proiecția face parte din expoziția video aflată în derulare până pe 5 octombrie, ”Ballad of Escape”. Eveniment realizat prin parteneriatul cu Institutul Cultural Maghiar la București.


.......................................

Three Dances este un documentar de lungmetraj despre trei generații de băieți dansatori de balet care studiază balet clasic la Academia Maghiară de Dans. Fiecare dansator menține în viață arta dansului veche de 600 de ani, în timp ce se luptă cu separarea de propriile familii, cu așteptările personale puternice și cu dureri fizice și mentale. Pe parcursul prezentării celor trei personaje principale în anii 1, 5 și 9 de studiu, filmul urmărește reprezentarea imaginii generale a carierei pe care o urmează un tânăr student pentru a deveni dansator de balet.

Three Dances a fost prezentat la o serie de festivaluri de profil:

• Festivalul 47 Dance on Camera - New York, Statele Unite
• Festivalul de film de artă Asolo - Asolo, Italia
• Festivalul Internațional de Film Documentar GZDOC din Guangzhou - Guangzhou, China
• Dance Camera West - Los Angeles, Statele Unite
• Festivalul Internațional de Film de Artă EPOS - Tel Aviv, Israel

Producător: Filmfabriq

Glória Halász, regizoarea filmului, s-a născut în 1985, la Budapesta. După finalizarea studiilor de film și media la Universitatea Eötvös Loránd, ea a creat mai multe documentare de lungmetraj, dintre care multe au fost prezentate în festivaluri de film profesionale de înaltă calitate, a câștigat premii principale, inclusiv Marele Premiu al Juriului UNAFF (United Nations Association Film Festival) din Statele Unite, pe care le-a primit la Universitatea Stanford. Filmele sale au fost distribuite și difuzate la nivel internațional pe canale de televiziune din întreaga lume. A fost invitată ca membru al juriului la EPOS International Art Film Festival din Israel.

.................................

Three Dances is a feature-length documentary about three generations of ballet dancer boys studying classical ballet at the Hungarian Dance Academy. Each dancer keeps the 600-years-old dance art alive, while struggling with their separation from their families, their strong expectations and having physical and mental pain. While introducing the three main characters in their 1st, 5th and 9th year in the academic year, we would like to establish a general picture of the career path a young student follows in order to become a ballet artist.

Festivals:

• 47th Dance on Camera Festival - New York, United States
• Asolo Art Film Festival - Asolo, Italy
• GZDOC Guangzhou International Documentary Film Festival - Guangzhou, China
• Dance Camera West - Los Angeles, United States
• EPOS International Art Film Festival - Tel Aviv, Israel

Production company: Filmfabriq

Glória Halász, the film director, was born in 1985, in Budapest. After completing the Film and Media Studies at the Eötvös Loránd University, she created several full-length documentaries, many of which have been featured in high-standard professional film festivals, gained main prizes including the Grand Jury Award of UNAFF (United Nations Association Film Festival) in the United States which she received at Stanford University, or were internationally distributed and broadcasted on television channels worldwide. She was invited as a jury member for EPOS International Art Film Festival in Israel.

...............................

Accesul este limitat la 15 locuri pentru fiecare proiecție, intrarea fiind liberă. Vă rugăm să vă programați pe email pe adresa ilina.schileru@gmail.com, sau prin telefon/whatsapp la 0726343263.

 
înapoi la pagina principală
 
inchis