Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Salonul Fotografului Român
Ediția a III-a
27 septembrie – 9 octombrie 2016, Sala Tancred Bănățeanu

Muzeul Național al Țăranului Român și asociația culturală Artă și Imagine vă invită la vernisajul expoziției de fotografie Salonul Fotografului Român, ediția a III-a, marți, 27 septembrie, ora 19, în Sala Tancred Bănățeanu. Intrarea este liberă.

Evenimentul dorește să prezinte realizările din acest an ale cursanților celor mai active 16 școli de fotografie din România (de la cele care organizează doar workshop-uri până la școli cu o temeinică pregătire în teoria și practica fotografică), pe o durată mai lungă de timp, dar și realizările unor fotografi independenți. Expoziția este constituită din 159 de lucrări, majoritatea într-un format mare de 70 x 50cm, incluzând și un proiect fotografic deosebit, special realizat pentru acest eveniment.

Unul dintre scopurile evenimentului este de a arăta imaginea reală a rezultatelor activității acestor școli de fotografie, de a prezenta genurile și conceptele fotografice pe care le promovează, astfel încât orice doritor de a învăța fotografie într-un cadru organizat, să aleagă o anumită școală de fotografie pe care o consideră reprezentativă pentru ceea ce-și dorește de la această formă de artă. În acest fel, printr-o selecție pe care o vor face viitorii cursanți, printr-o înscriere la o anumită școală, se dezvoltă printr-o relaționare firească între o instituție de învățământ și potențialii săi cursanți, o relație de cerere și ofertă între consumatorii de artă fotografică și cei care o oferă publicului larg.

Partenerul și sponsorul principal al acestui eveniment îl constituie firma AME design, care a produs toate tablourile din expoziție într-o tehnologie unică de printare de mari dimensiuni în România, în tehnologie fotografică tradițională de printare (expunerea materialelor fotosensibile și procesarea lor în revelator și fixator).

La această ediție ni s-a alăturat ca partener și firma Nikon, care va oferi un premiu (un corp de aparat Nikon D7200) prin tragere la sorți, unuia dintre cei care sunt înscriși în expoziție. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul acestui vernisaj. De asemenea, unele școli oferă ca premii participarea gratuită la cursurile pe care le oferă.
 

 


înapoi la pagina principală
 
inchis