Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Săptămâna Culturii Iraniene
Bucureşti, 22 -28 iunie 2012

Ambasada Republicii Islamice Iran în colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Biblioteca Naţionala a României organizează în perioada 22 – 28 iunie 2012, la Bucureşti, Săptămâna Culturii Iraniene – o serie de evenimente menite să aducă mai aproape de publicul român cultura şi arta persană.


Programul va cuprinde:

• Expoziţie de fotografie – Iran, istorie si modernitate
• Expoziţie de artă tradiţională şi artizanat – ceramică, obiecte din lemn sculptat (Monabat) vase din metal emailat pictate manual (Mina), vase din cupru cu decor în relief (Hoonar Galamzani), covoare manuale, caligrafie şi ilustraţie de carte cu foiţă de aur, miniaturi, filigran, etc. Artiştii şi meşterii populari vor încânta publicul cu demonstraţii de sculptură în lemn, ţesut covoare la război, pictură, gravură, caligrafie etc.
• Expoziţie de costume populare din diverse zone ale ţării
• Expoziţie de artă culinară
• Concerte de muzică tradiţională şi folclor cu participarea Grupului „Soor” şi a interpretului de muzică populară Ashigh Asgar.

Evenimentele se vor desfăşura după cum urmează:

Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Şos. Kiseleff nr. 3)

21 iunie, ora 17.00 – deschiderea oficială (eveniment exclusiv pentru presă şi instituţii culturale)
22 – 24 iunie, orele 10.00 – 18.00 – expoziţii şi workshopuri
ora 18.00 – concerte de muzică tradiţionala şi folclor

Biblioteca Naţionala a României (Bd. Unirii nr. 22)

25 iunie, orele 17.30 – concert de muzica tradiţionala şi folclor
25 – 28 iunie, orele 10.00 – 18.00 - expoziţii şi workshopuri

Intrarea este libera.

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti

 


înapoi la pagina principală
 
inchis