Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Se lansează filmul SILENT PLACES
Pe 24 noiembrie, ora 20:30, la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea are loc lansarea filmului de dans Silent Places, realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, pe coloana sonoră a compozitorului Tibor Cári. Filmul este însoţit de o expoziţie de fotografie semnată de Oleg Mutu, realizată după încheierea filmărilor, alături de echipa de dansatori.

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o bucată de timp expandat în care emoţiile se întind la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de panică, de impact cazual, nasc o poveste spusă din interior spre exterior.


REGIE și COREGRAFIE: Simona Deaconescu
DIRECTOR DE IMAGINE: Oleg Mutu
MUZICĂ: Tibor Cári
EDITOR: Codrin Iftodi
PRODUCĂTOR: Anamaria Antoci
CO-PRODUCĂTOR: Oleg Mutu

DANSATORI:
Dragoș Istvan Roșu
Răzvan Stoian
Irina Ștefan
Simona Deaconescu
Alexandra Bălășoiu


Simona Deaconescu este coregraf și dansator, cu studii în regie de film. Până în prezent a realizat 4 lucrări coregrafice proprii printre care şi „Camera 0001_Fabrica de Vise” - spectacol prezent în stagiunea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. Simona a implementat proiecte culturale de interes naţional ca membru fondator al Asociaţiei Secţia de Coregrafie și internaţional alături de Asociaţia Macaia.

Oleg Mutu este directorul de imagine al unora dintre cele mai apreciate filme românești din ultimul deceniu. Printre ele se numără „Moartea domnului Lăzărescu”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și „Amintiri din Epoca de Aur”. Este directorul de imagine cu 2 filme selecţionate în competiţia din 2012 a Festivalului de la Cannes: „După dealuri” (regia: Cristian Mungiu) și „In the Fog”, în regia lui Serghei Loznitsa. În 2013 se lansează alte două filme a căror imagine este semnată de Oleg Mutu: „In Bloom”, câștigător al Premiului Juriului la Berlinale, și „La limita de jos a cerului” (regia: Igor Cobileanski), film ce a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Tibor Cári a compus muzica pentru aproximativ 100 de spectacole, având colaborări atât în film cât și în teatru, publicitate și televiziune. În 2013 obţine Premiul special pentru muzică de teatru în cadrul Galei Uniter. Colaborează constant cu regizorul Victor Ioan Frunză și este iniţiatorul proiectului Muzica Teatrului și al trupei Theatre Fleas Orchestra, prezentă anul acesta în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Lansarea filmului este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român și Asociația Culturală Macondo.

O producţie realizată în cadrul proiectului „Camera 0001_Fabrica de vise”, în co-producție cu STALKER FILM și SOMNIA FILM, finanțată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu CNDB, cu sprijinul Cinelabs România, Raza Studio, R3.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis