Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Semne Cusute
Simboluri ale culturii românești
vor fi promovate de Stejari începând cu 2014Echipamentul de joc al Naționalei de Rugby a României va fi, de-acum, înnobilat cu simboluri puternice și vechi de mii de ani.

Echipa Națională de Rugby va purta însemne ale culturii tradiționale românești pe echipamentul de joc, începând cu 2014. Proiectul inițiat de Frederația Râmână de Rugby și de Asociația Semne Cusute va fi valabil și pentru Cupa Mondială din 2015.
Partidele internaționale din cadrul Cupei Europene a Națiunilor vor fi prima ocazie în care Stejarii vor promova aceste valori.

„Ne dorim ca Stejarii să fie o esență a ceea ce înseamnă România. Știm cu toții că sportul este cel mai bun ambasador și vrem să profităm de această ocazie, pentru a arăta lumii întregi dovezi ale culturii noastre. Am ales, dintre zecile de motive tradiționale românești, pe cele mai puternice, pentru ca ne inspiră ceea ce semnifică. Mai mult, simbolul ales pentru 2014 va fi cusut pe tricoul de joc, pentru a întări mesajul legat de păstrarea tradiției noastre. Stejarii au îmbrățișat cu entuziasm aceasta idee și sunt nerăbdători să lupte în noul echipament” a declarat Lucian Lorin, Director de Comunicare și Marketing al Federației.

Proiectul este unul pe termen lung, în care FRR colaborează îndeaproape cu Semne Cusute, o comunitate online formată în jurul valorilor artei tradiționale românești. Autoarea Semne Cusute, arh. Ioana Corduneanu, s-a arătat încântată de această inițiativă a rugbyului românesc, recunoscând potențialul extraordinar de promovare pe care acesta îl oferă.
„Este o onoare pentru noi să susținem legătura dintre tradiția românească și acest sport cu tradiție în România, înnobilând tricourile Stejarilor cu simboluri străvechi, ce exprimă valorile neamului. Asumarea lor este un pas înainte spre redescoperirea identității noastre” a precizat Ioana Corduneanu.

Astfel, Stejarii devin ambasadori ai tradiției neamului nostru.

Despre rostul și povestea semnelor alese să îi inspire pe ei în luptă și să ne reprezinte pe noi în lume, vom discuta împreună, într-o oază de autentic, sursă de informație și inspirație, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu.

Vă dorim alături de noi în această nouă și fascinantă poveste și vă așteptăm vineri, 24 ianuarie 2014, la ora 19:00, cu forțe proaspete și cu poale'n brâu.

 


înapoi la pagina principală
 
inchis