Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Sfântul Iov din Maramureș și noii mărturisitori

Conferință sub egida Din temnițe spre sinaxare
6 mai 2014, ora 18.00, Studioul Horia BerneaMuzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 6 mai 2014, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, la conferința Sfântul Iov din Maramureș și noii mărturisitori, care va avea ca temă mărturisirea jertfelnică a lui Hristos în secolul XX.

Sfântul Iov Codrea (1902 – 1985), chiar dacă a fost deja canonizat de către Biserica Ortodoxă din Ucraina, este cunoscut foarte puțin în România, deși după tată se trăgea dintr-o veche familie românească.

Invitați:
Danion Vasile, scriitor
Octavian Anastasescu, fost deţinut politic
Mihai Andrei Aldea, fost deţinut politic

Moderator: Ciprian Voicilă, sociolog


înapoi la pagina principală
 
inchis