Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Sunete și culori de primăvară
2-5 aprilie 2013, la Sala Irina Nicolau

Vă așteptăm la deja cunoscutele Ateliere de construit instrumente muzicale, Linogravură și la Povestea sunetului fermecat cu Hannes Heyne și Andreea Botezan la Muzeul Țăranului. Vă propunem să chemăm primăvara cu sunete din natură și flori tipărite frumos la presa cu manivelă.

Cine vine poate să meșterească fluierașe, ciripitori, albinuțe, greieri, xilofoane de învârtit din lemn de stejar, salcâm, cireș, ulm sau bambus.

La atelierele de tipărit vom face gravură în linoleum, plăcuță de lemn sau alte materiale, lăsându-ne inspirați de legende și mituri despre flori, copaci și zâne.

Călătoria lui Jonnas și peripetiile lui pe insula regelui Musikus le vom afla la Povestea sunetului fermecat. Tot aici vom cânta la instrumente din Mexic, Peru, Africa, Vietnam, China și India, ne vom juca cu pietre curioase, scoici vorbitoare, lemne săltărețe, broscuțe, fluiere și tobe.

Sunt așteptați copii, părinți și bunici, prieteni, curioși, vecini îndrăzneți.
 


înapoi la pagina principală
 
inchis