Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteri populari, de Sfânta Marie Mare
Târgul de meșteri populari stă sub semnul prăznuirii sărbătorii ortodoxe Sfânta Maria Mare și vă pune la dispoziție creații artizanale românești și bucate tradiționale.
Sunteți invitați în perioada 9 – 11 august 2013 la Târg cu meșteri populari, de Sfânta Maria Mare, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român. Aici găsiți cadouri pentru sărbătoriți, produse tradiționale pentru masa festivă și obiecte artizanale autentice.

Intrarea este liberă, iar programul de vizitare este între orele 10:00-18:00.

Artizanii vor expune creaţii din domeniul olăritului, prelucrării lemnului, ţesăturilor, podoabelor ţărăneşti, picturii de icoane pe sticlă şi pe lemn, prelucrării pieilor. Gastronomia tradițională este prezentă prin diverse preparate culinare sănătoase și deosebit de gustoase: brânzeturi, zacuscă, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, dulcețuri și miere.
Pe Aleea Samurcaș și în curtea din spate a Muzeului vă așteaptă o mare varietate de antichități veritabile, precum ediții de colecție, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colecții de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri, plăci de gramofon și multe altele.
Pentru ca energia să nu vă dispară, bucătari pricepuți vă așteaptă cu preparate proaspete, pentru toate gusturile.

In zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00-17.00, pentru copii sunt organizate trei ateliere de creativitate:
- Atelierul „Tehnica șervețelului”, coordonat de Deco Craft (Maria Paun), unde cei mici vor învăța cum să decoreze diferite obiecte (casete, ceramică, animale din polistiren) prin această tehnică inedită.
- Atelierul „Tehnica Modelaj Fimo (pastă polimerică)”, coordonat de Cerasela Busuioc (Ela), unde copiii învață să gândească creativ, ajutându-i să-și îmbunătățească performanțele .
- Atelierul „Linguri din lemn pictate și Păpuși” (îndrumător Daniela Iacob), unde sunt pictate linguri decorative și sunt confecționate păpuși din linguri de lemn.
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la telefon: 0726 717 145 și pe mail: office@decocraft.ro, pentru primele două ateliere, respectiv la contact@sforicica.ro și 0745 400 955 pentru cel de-al treilea.
Toate materialele folosite la ateliere sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final obiectele realizate vor fi luate, de copii, acasă. Vârsta de participare 4+. Costul unui atelier este de 25 lei.


Organizator eveniment
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803; 0724 305 582
Fax: 021 211 62 70
e-mail: ligia_marica@yahoo.com


 


înapoi la pagina principală
 
inchis