Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu Meșteri și Produse Tradiționale 1-3 iulie 2016

 

În perioada 1 – 3 iulie 2016 este organizat Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Intrarea la târg este liberă !

În cele trei zile vizitatorii pot descoperi meşteşuguri şi tradiţii şi pe oamenii minunaţi care le-au păstrat cu mult sârg peste ani. Artizanii populari vin la târg cu ipingele cu broderii de o frumusețe aparte din Gornoviţa – Gorj, ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, ţesături tradiţionale din zona Aradului, icoane pe lemn şi pe sticlă, pristolnice crestate sau pictate, covoare din lână vopsită vegetal, obiecte din lemn pentru gospodărie, măşti populare, ii și cămăşi de Breaza, Bucovina sau Mehedinţi.
Aici se pot degusta şi târgui fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, murături asortate şi zacuscă, dulcețuri aromate și sucuri naturale.
Anticarii din curtea interioară vor aștepta pe iubitorii de antichităţi cu nenumărate obiecte încărcate cu amintiri, de prin curţile gospodarilor.
O zi bună nu poate fi completă fără o masă gustoasă. Ciolan cu varză la ceaun, ostropel de pui cu mămăliguță, frigărui de legume, pastramă de oaie si crap la grătar sunt doar câteva din bunătățile culinare pe care bucătarii le vor prepara pentru vizitatorii târgului.
Pentru cei care vor sa vadă sau să revadă Expoziţia permanentă a Muzeul Național al Țăranului Roman, vă informăm ca aceasta mai poate fi vizitata până pe 3 iulie 2016 inclusiv, între orele 10 și 18, iar copiii au intrarea liberă.

De asemenea, vor fi deschise în muzeu Expoziţia de fotografii a Feliciei Simion în Sala Acvariu și Expoziţia Evei Cerbu în Sala Tancred Bănăţeanu.

Program târg: - zilnic între orele 10-19
Vă așteptăm cu drag!

Organizatori:
Fundaţia Kogaion 115 şi Soram Consult

Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis