Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteri si produse tradiţionale 19 – 21 august 2016


În perioada 19 – 21 august 2016, va fi organizat Târg cu meşteri si produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Intrarea la târg este liberă.

Vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund, măşti populare, podoabe tradiţionale, ii brodate cu mătase, icoane pictate pe lemn şi pe sticlă, ouă încondeiate, mic mobilier crestat şi pictat, obiecte de decor din sticlă, bijuterii din porțelan sau din alamă, jucării din lemn, sculpturi în marmură, săpunuri făcute doar cu ingrediente naturale.

La târg se găsesc, de asemenea, alivenci şi cozonaci bucovineni, plăcinte „poale-n brâu”, turtă dulce de Covasna, plăcinte boierești cu brânza şi cu fructe, prăjituri şi ciocolată de casă, diverse sortimente de miere, ţuică de prune, fructe şi legume de sezon, murături asortate, zacuscă de vinete şi de gălbiori, dulcețuri aromate și sucuri naturale.

În curtea interioară anticarii expun fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodăria ţărănească: covoare ţesute la război, carpete sau ștergare cu alesături, straie populare, blidare, pristolnice, doniţe, putineie, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roţi de tors, fusuri şi vârtelniţe.

Bucătarii vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde din gastronomia tradiţională: borş de peşte la ceaun, sărmăluţe în foi de varză, fasole cu cârnaţi, tochitură cu mămăliguţă, papricaş de pui, bulz cu brânză de burduf.

Program târg: zilnic între orele 10 - 19

Organizatori eveniment:
Fundaţia Kogaion 115 și Soram Consult

Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 


înapoi la pagina principală
 
inchis