Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meșteri și produse tradiționale 27 – 29 mai 2016
27 – 29 mai 2016, în curtea interioară

În perioada 27 – 29 mai 2016 vă așteptăm la Târg cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din București, Str. Monetăriei, nr. 3.

Intrarea la târg este liberă.

În aceste trei zile aveți prilejul de a cunoaște meșteri veniți din toate colțurile țării. Iconari, olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari și încondeietoare vin să prezinte la târg lucruri meșteșugite cu dragoste și multă pricepere, dar și să împărtășească, celor interesați, tainele muncii lor. Icoane, vase din ceramică, podoabe tradiționale, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier pictat, ouă încondeiate și alte obiecte frumoase vor putea fi târguite aici.

Pentru cămări îmbelșugate, producătorii aduc preparate sănătoase, pentru toate gusturile: produse din carne de porc Mangalița sau de vânat, afumate în afumătoare tradițională, cu foc din rumeguș de lemn de fag, brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, fructe și legume de sezon, miere și păstură, vinuri și țuică de prune, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’ n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boierești, murături asortate și zacuscă, clătite cu dulcețuri aromate și sucuri naturale.

Anticarii din curtea interioară așteaptă vizitatorii cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi, ciubere, lingurare, mobilier țărănesc și costume populare autentice.

Bucătarii vă vor ademeni cu mâncăruri delicioase, gătite la ceaun: papricaș de pui, fasole cu ciolan, varză dulce cu costiță afumată de porc, borș de pește și sărmăluțe cu mămăliguță. Pe grătar se vor frige păstravi, mititei și cârnăciori proaspeți.

Program: zilnic între orele 10 și 19

Vă așteptăm cu drag!


Organizatori:
Fundația Kogaion 115 și Soram Consult
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 
înapoi la pagina principală
 
inchis