Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meșteri și produse tradiționale 7 – 9 august 2015


Fundaţia Kogaion 115 organizează, în perioada  7 – 9 august 2015, între orele 10 și 19, “Târg cu meșteri și produse tradiționale”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Intrarea este liberă.

Târgul reuneşte reprezentanţi ai principalelor bresle meșteșugăreşti tradiționale: țesători, olari, încondeietori de ouă, crestători în lemn, pictori de icoane, cojocari, confecționeri de măști populare și podoabe, fiind prezente toate zonele etnografice ale României.

Meșterilor li se alătură tineri artizani, expunând o mulțime de obiecte create cu multă dragoste pentru frumos: bijuterii din porţelan, vestimentaţie pictată manual, obiecte din lână împâslită, cosmetice naturale, ceramică şi sticlărie pictată, jucării din materiale ecologice, împletituri din fibre naturale.

Producătorii sunt prezenți cu brânzeturi de capră și de oaie, fructe şi legume proaspete, miere şi vin, plăcinte boiereşti, cozonaci bucovineni și “poale-n brâu”, turtă dulce şi prăjituri de casă, sucuri naturale și dulceţuri diverse.

În plin post al Sfintei Mării, bucătarii vor prepara la ceaune ghiveci de legume, fasole şi sărmăluţe de post cu ciuperci. Nu vor lipsi, însă, nici tochitura sau pastrama cu mămăliguță, frigăruile de porc sau cârnăciorii proaspeți rumeniți pe grătar, mititeii şi peștele la grătar.

Atât pe Aleea Samurcaş, cât și în curtea interioară, vizitatorii sunt aşteptaţi cu antichităţi ţărăneşti: lăzi de zestre, costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau prosoape cu alesături.

Pentru copii, sâmbătă şi duminică va funcţiona “Atelierul de pictat eşarfe de mătase”. Costul atelierului este de 20 lei pentru un produs şi se va desfăşura sub îndrumarea Cătălinei Marinescu (tel. 0722.289.871).

Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis