Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteşugari şi bucate tradiţionale, de Sfântul Dumitru
25 – 27 octombrie 2013, în curtea interioară

Expozanții la târgul de Sânmedru au adus, pentru vizitatori: podoabe din Maramureș, costume populare din Bucovina, ceramică de Horezu, măști populare, mobilier pictat, țesături tradiționale, icoane pe sticla sau pe lemn. Veți putea alege din feluritele tipuri de miere, dulceață, zacuscă, murături, vin, brânzeturi, produse din carne, cozonaci, turtă dulce și prajituri.

Colecționarii de antichități îi așteaptă pe doritori cu blidare din lemn, lăzi de zestre, pristolnice, mobilier crestat sau pictat, donițe, putinei, căuce, lingurare, furci, roți de tors și felinare.

Cum sunt zile de sărbătoare, puteți poposi mai mult în târg, unde ceaunele aburinde și grătarul bine încins vor fi pregătite să vă potolească foamea cu mâncăruri proaspete și delicioase pentru toate gusturile.

Pentru copii, sunt organizate ateliere de creativitate, unde cei mici își pot confecționa singuri diverse figurine sau felinare din dovleci. Toate materialele folosite la atelier sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final, obiectele realizate vor fi luate acasă. Pentru atelierul de felinare din dovleci înscrierile se fac la telefon: 0723.23.12.12 (coordonator Ruxandra Popa) sau pe mail: office@coloritoria.ro. Costul unui atelier fiind între 35 și 55 lei, în functie de dimensiunea dovleacului ales spre decorare. Pentru confecționarea de figurine progrămarile se fac la 0733.05.12.79 (coordonator Cristina Vasilescu) sau pe e-mail artis.sapientia@yahoo.com. Prețul este cuprins între 15 și 25 lei.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00 Intrarea la târg este liberă.


Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115
Director marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 


înapoi la pagina principală
 
inchis