Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg cu meşteşuguri, meşteşugari şi bucate tradiţionale
30 august – 1 septembrie 2013
Vă invităm la Târg cu meșteșuguri, meșteșugari și bucate tradiționale, organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 30 august – 1 septembrie 2013.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00
INTRAREA LIBERA !

La târg vor participa meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, dar și producători tradiționali de produse agro-alimentare.

Publicul larg este așteptat să viziteze târgul unde meșteri, meșteșugari și producători tradiționali vor expune obiecte din ceramică, icoane și sculpturi, straie populare minuțios lucrate, obiecte din lemn, din piele, din lână sau mărgele care ne vor încânta prin ingeniozitatea lor, făcute cu multă migală și cu mult suflet.

Gastronomia tradițională este prezentă prin diverse preparate culinare sănătoase și deosebit de gustoase: brânzeturi, zacuscă, plăcinte, cozonaci, turtă dulce, dulcețuri și miere.

Pe aleea Samurcaș, iubitorii de antichități pot găsi obiectul mult dorit la colecționarii de artă.

Pentru ca ziua să fie pe deplin reușită, bucătari pricepuți oferă mâncare proaspăt pregătită pentru toate gusturile.

În zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00-17.00, pentru copii sunt organizate ateliere de creativitate:
- Atelierul „Tehnică Modelaj Fimo (pastă polimerică)”, coordonat de Cerasela Busuioc (Ela), unde copiii învață să gândească creativ, ajutându-i să-și îmbunătățească performanțele .
- Atelierul „Linguri din lemn pictate și Păpuși” (îndrumator Daniela Iacob), unde sunt pictate linguri decorative și sunt confecționate păpuși din linguri de lemn.
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, la telefon: 0726 717 145 și pe mail: office@decocraft.ro, pentru primul atelier, respectiv la contact@sforicica.ro și 0745 400 955 pentru cel de-al doilea.
Toate materialele folosite la ateliere sunt puse la dispoziție de către coordonator, iar la final obiectele realizate vor fi luate, de copii, acasă. Vârsta de participare 4+. Costul unui atelier este de 25 lei.

Organizator eveniment
Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803; 0724 305 582
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 


înapoi la pagina principală
 
inchis