Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Buna Vestire
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg de Buna Vestire, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 20 – 22 martie 2015.

Pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea cunoscută în popor și ca Blagoveștenia, la târg vor fi specialități din pește, pregătite cu mare pricepere, dupa rețete tradiționale din inima Deltei Dunării: batog de crap argintiu, pastramă de somn, sardeluțe marinate în ulei picant și vin, salate cu icre de știucă și de crap.

Ciaunele vor fi încinse de cu zori pentru gustosul Storceag lipovenesc, numit de către cunoscători și „regina ciorbelor pescărești”, făcut din sturion și somn, înnecat în smântână și zeamă de lămâie. Pe grătar se vor perpeli cârnăciori și mici de somon, învăluiți cu cotlet de ton.
Pentru că suntem încă în postul Paștelui, la târg puteți găsi zacuscă pentru toate gusturile: de vinete, fasole, ciuperci sau chiar cu pește, sucuri naturale și dulcețuri, miere, fructe și cozonaci de post. Nu vor lipsi pentru pofticioși prăjiturile de casă, brânzeturile proaspete sau afumate, plăcinte și turtă dulce, vinul din Vrancea sau palinca ardelenească.
Meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, creatori de frumos și păstrători ai obiceiurilor culturale ale neamului românesc, vor expune straie populare minuţios lucrate, vase din ceramică, icoane, ouă încondeiate, superbe covoare, tapiserii și cuverturi tradiționale și ne vor încânta prin ingeniozitatea și autenticitatea produselor lor, făcute cu multă migală și cu mult suflet.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi și cu valoare istorică, anticarii prezenți la târg vor fi pregătiţi cu unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau cărţi vechi.

Artista populară Filoteia Drajmici, din Vatra Moldoviței, județul Suceava, va face demonstrații de încondeiat ouă. Cu ajutorul unui instrument numit „chișiță” creează adevărate bijuterii, apreciate atât de mult și la târgurile din afara țării.

Pentru toți cei interesați, copii și adulți, meștera Ileana Hotopilă din satul sucevean Lupcina, va dezvălui tainele realizării ouălelor „închistrite”, în cadrul Atelierului ce se va desfășura în sala Acvariu. 


INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Program: zilnic între orele 10 și 18
Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

 


înapoi la pagina principală
 
inchis