Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sântămărie
Fundaţia Kogaion 115 organizează “Târg cu meșteșugari și produse tradiționale de Sfânta Maria” în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3, în perioada: 15 – 17 august 2014.

Târgul conturează imaginea unei întregi tipologii a meșteșugurilor tradiționale: țesut, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn, pictură de icoane, cojocărie, confecționat de măști populare și podoabe, împletit fibre vegetale, fiind reprezentate toate zonele etnografice de tradiție din România.

De Sântămărie sau Upsenia, cum este denumită sărbătoarea în unele zone ale Moldovei, se obșsnuiește ca femeile să împartă nevoiașilor faguri de miere, prune și struguri. Le veți găsi pe toate la târg, alături de o mulțime de obiecte create cu multă dragoste pentru frumos de meșteri iscusiți. Puteți alege aici cadoul potrivit pentru sărbătoriții zilei sau pentru masa festivă.

Producătorii vor fi pregătiți cu brânzeturi de capră și de oaie, legume si fructe conservate tradițional, dulcețuri, cozonaci și “poale-n brâu”, turtă dulce, prăjituri de casă. Nu lipsesc nici băuturile: sucuri naturale dar și vinuri din Vrancea, țuică și palincă.
Pentru gurmanzi dar nu numai, se găsesc la târg mâncăruri care mai de care mai apetisante: ciolan cu fasole, pastramă cu mămăliguță, frigărui de porc sau cârnăciori proaspeți rumeniți pe grătar, mititei si pește la grătar.

Din lada de zestre a bunicii vor fi aduse la târg costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau prosoape cu alesături.
Atelierele de creativitate îi așteaptă pe copii, având ca îndrumători meșteri deosebit de talentați: Florentin Cantaragiu (tel. 0744101022) pentru “Atelierul de pictat icoane pe lemn”, Dan Marinescu (tel. 0745862063) pentru “Atelierul de tablouri din flori naturale”, Cristina Vasilescu (tel. 0733051279) pentru “Atelierul de cadouri pentru Marii, Marini și Marioare” și Simona Văduva (tel. 0727859959) pentru “Atelierul de pictură pe tricouri și magneți”.

Organizator eveniment

Fundaţia Kogaion 115

Ligia Marica – Director marketing

Mobil: 0722 274 803;
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

înapoi la pagina principală
 
inchis