Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târg de Sfinții Constantin și Elena 20-22 mai 2016
20 – 22 mai 2016, în curtea interioară


În perioada 20 – 22 mai 2016 va fi organizat Târg de Sfinții Constantin și Elena, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, din București, Str. Monetăriei, Nr. 3.

Intrarea la târg este liberă.

Împăratul Constantin și mama sa Elena, considerați de specialiști drept sfinții datorită cărora creștinismul a intrat într-o perioadă de maximă înflorire, sunt prăznuiți în fiecare an în data de 21 mai. Pentru această mare sărbătoare meșteri și artizani iscusiți se reunesc în curtea muzeului unde își expun obiectele lucrate cu migală și mult suflet. Vizitatorii pot alege de aici cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele celor doi sfinți: ii cusute cu mătase, icoane, măști populare, obiecte de decor din sticlă pictată, sculpturi în marmură, bijuterii din porțelan sau din alamă, cojoace și căciuli din blană naturală, vestimentație din lână împâslită, rochii de mătase sau bumbac pictate manual, hăinuțe unicat pentru copii, cosmetice făcute doar cu ingrediente naturale și bineînțeles flori proaspete.

Se pot târgui, de asemenea, preparate din gastronomia tradițională de la producătorii prezenți: brânzeturi proaspete și afumate, miere în diverse sortimente, vin de Panciu, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boierești, murături, zacuscă de gălbiori, dulcețuri aromate și sucuri naturale.
Din lăzile de zestre ale bunicilor, anticarii aduc la târg costume populare autentice, covoare oltenești, unelte vechi de gospodărie, mic mobilier crestat, pristolnice, carpete sau ștergare cu alesături.

Bucătarii pricepuți vor găti la ceaun mâncăruri din cele mai gustoase: borș de pește, fasole cu ciolan, sărmăluțe și tochitură cu mămăliguță. De pe grătar nu vor lipsi frigăruile de pui, micii și păstrăvul.

Program:

vineri, 20 mai și duminică, 22 mai, între orele 10 și 19
sâmbătă, 21 mai, între orele 10 și 22

La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 21 mai 2016, expoziția permanentă și expozițiile temporare vor fi deschise, cu intrare liberă, în intervalul 18 – 21. Expoziția temporară Imaginea-Martor va putea fi vizitată până la ora 2 a.m.

Urăm „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfinților Împărați Constantin și Elena și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.

Organizatori

Fundația Kogaion 115 și Soram Consult
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com
 
înapoi la pagina principală
 
inchis