Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești // 23 – 25 iulie 2021
În perioada 23 – 25 iulie 2021, Asociația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă.


La acest eveniment, avem ocazia să cunoaştem oameni care sunt continuatorii unor vechi meşteşuguri preluate de la bunici sau părinţi. Unul dintre cei mai apreciați pictori iconografi din țară, domnul Adam Curta, va fi prezent cu icoanele sale pictate pe sticlă și va dezvălui doritorilor tainele acestui frumos meșteșug. La târg pot fi admirate straie populare din zona Clujului făcute cu multă pricepere de doamna Veturia, la cei 90 de ani ai săi, dar și costume țărănești brodate în culori vii din ținutul Maramureșului. Nu vor lipsi zgărdanele și brățările lucrate manual din mărgele, carpetele și ștergarele țărănești, vasele de lut și copăițele din lemn, păpușile îmbrăcate în port tradițional. Tineri artizani expun bijuterii unicat din argint, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, uleiuri de lavandă și obiecte decorative din lemn și ceramică.

Producătorii sunt prezenți la târg cu cele mai gustoase produse din gastronomia tradiţională: afumături din carne de porc, cașuri din lapte de capră și telemea de oaie, pâine rustică, zacuscă de ghebe și de păstrăv, dulcețuri și siropuri de fragi, șerbeturi diverse și sucuri de cătină și de aronia, plăcinte și tarte, miere și pălincă, fructe și legume de sezon.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau pe grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor calde de iulie. Sărmăluțe cu mămăliguță, pastramă de berbecuț, ostropel de pui, păstrăv fript cu mujdei, bulz ciobănesc vor potoli pofta sau foamea vizitatorilor.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00

Organizator eveniment:
Asociația Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 
înapoi la pagina principală
 
inchis