Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul 100 de Tradiții Românești | 28 - 30 august 2020
 

 

Fundația Kogaion 115 organizează Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Țăranului Român, în perioada 28 - 30 august 2020.
 

Intrarea la târg este liberă!

Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.


Vizitatorii sunt așteptați la târg de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund, țesturi din argilă, marame de borangic, măști populare, podoabe tradiționale, ii brodate cu mătase, ouă încondeiate, obiecte de decor din lemn, bijuterii din porțelan, produse cosmetice din lavandă, tablouri și vestimentație pictată manual, împletituri din fibre naturale.


Se pot târgui, de asemenea, afumături din carne de porc, pastramă de oaie, brânzeturi proaspete și maturate, murături asortate, zacuscă de vinete şi de gălbiori, dulcețuri aromate, diverse sortimente de miere, țuică de prune, afine şi cătină de pădure, legume proaspete, plăcinte domnești şi baclavale.


În curtea interioară, anticarii expun fel de fel de obiecte vechi, nelipsite din gospodăria țărănească: covoare țesute la război, carpete sau ștergare cu alesături, straie populare, blidare, pristolnice, doniţe, putineie, căuce, lăzi de zestre, lingurare, furci şi roți de tors, fusuri şi vârtelnițe.


Bucătarii vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde din gastronomia tradițională: gulaș de vită la ceaun, sărmăluțe cu mămăliguță, cârnați și piept de porc la grătar, bulz cu brânză de burduf.


Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.


Program târg: zilnic între orele 10:00-19:00
Organizatori eveniment:
Fundația Kogaion 115
Persoana de contact – Ligia Gabriela Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com 


înapoi la pagina principală
 
inchis