Catre Tur Virtual
Nu ştim alţii cum sunt, dar noi ne simţim acasă în Muzeul nostru. Adică ne simţim bine, ne place să privim în jur în sălile prietenoase cu pereţi pictaţi, pline de obiecte frumoase sau surprinzătoare sau, dimpotrivă, familiare. Ne simţim mai aproape de părinţi şi simţim totodată că aici avem ce povesti şi copiilor. Muncind împreună mai mult de jumătate din zi, din când în când între noi se coagulează relaţii apropiate, asemănătoare relaţiilor de familie. Nu ştiţi dacă să ne credeţi? Exagerăm poate? Veniţi acasă la Muzeul Ţăranului şi verificaţi...

Târgul de Toamnă 18-20 septembrie 2015
Piața Tărănească și Meșter(Ești)! organizează din 18 până în 20 septembrie 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, Târgul de Toamnă. Programul este între orele 10 și 18, iar intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu mic cu mare, la târgul de toamnă de vineri până duminică, de dimineța până seara, cu fel de fel de bunătăți pentru toate gusturile: must și grătare, bunătățuri la ceaun, palincă de Maramureș și vinuri de Panciu, brânzeturi, plăcinte, turtă dulce și covrigi, dulcețuri și zacuști de la Tărtășești, miere , ceaiuri și plante aromate de gradină, prăjituri tradiționale din Maramureș, legume și fructe de sezon, ca într-o piață țărănească autentică.

Așteptăm meșteri vestiți de la Cluj, iconari cu icoane pe lemn și pe sticlă, care ne vor dezvalui din arta meșteșugului lor, ceramiști din Horezu și Corund, meșteri olteni cu straie tradiționale și cioplitori în lemn, cusatorese și încondeietoare din Moldova și Bucovina, căldărari de la Sibiu, meșterițe cu țesături de la Săpânța și Sighișoara.

Sâmbătă :
Demonstrație de încondeiat ouă – Filoteea Drajmici, orele 11 – 13
Demonstrație de pictură icoane pe lemn – Florentin Cantaragiu, orele 13 – 15
Atelier de confecționat păpuși – Cătălina Marinescu, orele 12 – 18

Duminică:
Demonstrație de pictură icoane tradiționale pe sticlă – Radu Dincă, orele 11 – 13
Atelier de confecționat podoabe din lână împâslită – Alice Ciornei, orele 12 – 18

Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier din gospodăria țărănească, ii, fote, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți...
Meșter(Esc)! pentru domniile voastre tineri artiști cu bijuterii, lemn, icoane, împletituri, ceramică, vestimentație, casete pictate și decorațiuni interioare, metal și sticlărie, lucrușoare croșetate, țesături, împletituri și alte meștesugăreli.

Detalii:
Corina Berariu - Events Manager
Tactic Events
Tel: 0744 860 082
Fax: 031 424 34 88
E-mail: corina@tacticevents.ro
https://www.facebook.com/ptaraneasca
 


înapoi la pagina principală
 
inchis