Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 10 - Gloria târzie a lăutarilor din Naipu
CD 10 - Gloria târzie a lăutarilor din Naipu

Deprimaţi de ieşirea din modă a muzicii lor, bătrânii lăutari din Naipu se credeau uitaţi de lume. Ei s-au capacitat însă pentru acest disc şi au produs o muzică vocal-instrumentală viguroasă şi exuberantă, aproape „sălbatică”, în mare măsură improvizată. Repertoriul lor – alcătuit din cântece de dragoste, cântece epice, doine, cântări de nuntă şi melodii de joc – este foarte apropiat de cel al lăutarilor din satul vecin Clejani.

Durată totală: 56:19
Broşură: 20 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2004; înregistrări realizate în 2004
Preț: 24,50 lei

înapoi la pagina principală
 
inchis