Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 11 - Muzică de ceatarâşi din Chioar şi Codru
CD 11 - Muzică de ceatarâşi din Chioar şi Codru

Discul aduce la lumină o muzică de o rară distincţie şi eleganţă, care pare a descinde din vechile castele nobiliare transilvănene: muzica plugarilor români din colţul nord-vestic al Transilvaniei. Cântecele lirice şi melodiile de joc (în general grupate în suite) incluse pe disc sunt executate de un mic grup instrumental condus alternativ de doi violonişti remarcabili: Daniel Dan şi Călin Raţ. Melodiile de dans sunt înviorate de strigătele bărbăteşti ale unui dănţăuş bătrân şi experimentat.

Durată totală: 59:41
Broşură: 24 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2005, înregistrări realizate în 2000
Preț: 24,50 lei
 
înapoi la pagina principală
 
inchis