Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 13 - Fanfare ţărăneşti din Moldova: Vorona
CD 13 - Fanfare ţărăneşti din Moldova: Vorona

Discul este consacrat muzicii unui sat nord-moldovenesc al prezentului care păşeşte cu hărnicie şi înţelepciune spre bunăstare. Muzica sa de fanfară – alcătuită în principal din melodii de joc, cântece şi melodii rituale de nuntă – se înnoieşte constant, fără a-şi periclita identitatea locală, şi devine cu fiecare an mai sigură şi mai strălucitoare.

Durată totală: 61:03
Broşură: 24 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2007; înregistrări realizate în 2005-2006
Preț: 24,50 lei
înapoi la pagina principală
 
inchis