Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 21-22 - Tarafuri și lăutari din Gorj
CD 21-22 - Tarafuri și lăutari din Gorj

Ethnophonie CD 21-22
Tarafuri și lăutari din Gorj
Folk Musicians and Ensembles from Gorj County

Muzica rurală a Gorjului, încă conservatoare, exaltă un trecut în care rostul oamenilor era acela de a se înfrăţi cu natura, de a smulge prin muncă roadele pământului, de a a iubi. Gorjenii nu mai cântă ca altădată, dar i-au mandatat pe muzicienii profesionişti romi să le poarte mesajul. Aceştia o fac cu măiestrie prin doine, cântece epice şi melodii de joc. Discurile 21 şi 22 ale colecţiei Ethnophonie includ cele mai preţioase piese ale lăutarilor din satele Pârâu de Pripor, Tismana, Bâlta, Brădiceni, Târgu Logreni şi din Târgu Cărbuneşti. Aceste piese pot fi auzite azi în toate în petrecerile populare gorjeneşti.

Durata totală: 73:35 + 57:45
Broșura: 32 de pagini, cu text de prezentare în română și engleză
Apărut: 2012; înregistrări realizate în perioada 1991-2011

Preț: 35 lei
înapoi la pagina principală
 
inchis