Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 5 - Muzică românească şi și maghiară din Transilvania centrală
CD 5 - Muzică românească şi și maghiară din Transilvania centrală

Discul este singurul din România care pune faţă în faţă melodiile populare româneşti şi maghiare pe care aceiaşi muzicanţi profesionişti din Transilvania le cântă pentru unul sau altul din grupurile etnice care convieţuiesc în regiune. Alăturarea pieselor are drept scop revelarea similitudinilor dintre muzici, şi în nici un chip sublinierea diferenţelor lor discriminante.
Discul a primit distincţia bravos!!! a jurnalului Trad Magazine (Franţa) şi s-a bucurat de excelente recenzii în presa de specialitate engleză.

Interpreţi: Emil Mihaiu (vioară), Urszui Kálmán (contră), Pusztai Aladár (contrabas)
Durată totală: 63:54
Broşură: 28 de pagini, cu text de prezentare în engleză şi franceză
Apărut: 2002; înregistrări realizate în 2000
Preț: 24,50 lei
 
înapoi la pagina principală
 
inchis