Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

CD 7 - Muzică ţigănească din Transilvania
CD 7 - Muzică ţigănească din Transilvania

Prin acest disc, colecţia îşi continuă preocuparea legată de muzicile minorităţilor din România. Selecţia pieselor de pe disc a fost precedată de serioase cercetări de teren, menite să lămurească, în măsura posibilului, înţelesul sintagmei de „muzică ţigănească”. Cercetările sunt prezentate rezumativ în broşură, în termeni accesibili publicului mediu.
Discul a primit distincţia bravos!!! a jurnalului Trad Magazine (Franţa) şi s-a bucurat de excelente recenzii în presa de specialitate engleză. Recenziile au apreciat îndeosebi execuţia rafinată a violonistului Emil Mihai, conducătorul grupului de interpreţi, grup cunoscut sub numele de Ardealul.

Durată totală: 64:22
Broşură: 28 de pagini, cu text de prezentare în română şi engleză
Apărut: 2003; înregistrări realizate în 2002-2003
Preț: 24,50 lei
înapoi la pagina principală
 
inchis