Catre Tur Virtual
Ethnophonie este o colecţie de CD-uri editată de muzeu cu sprijinul Fundaţiei Alexandru Tzigara Samurcaş, care construieşte o imagine de ansamblu asupra muzicilor de tradiţie orală din România şi ţările vecine. Colecţia conţine muzici săteşti şi orăşeneşti ale românilor, dar şi ale maghiarilor, romilor, evreilor, ucrainenilor şi aromânilor.
Interpreţii sunt muzicieni, tarafuri şi fanfare populare de elită. Printre ei, celebrităţi: taraful „Haidouks” din Clejani, fanfarele din Zece Prăjini, taraful „Ardealul” din Gherla, grupul Iza din Maramureş.
Discurile sunt însoţite de broşuri bilingve incluzând informaţii, comentarii etnologice, versuri şi fotografii.
Ethnophonie este o colecţie de înalt nivel calitativ, răsplătită prin distincţii occidentale: Premiul Academiei Charles Cros – Franţa (2005) şi Premiul Criticii Germane a Discului (2007).

Mai multe informaţii pe www.ethnophonie.ro

La Mama - Clubul Ţăranului
CONCERTE


Sâmbătă, 3 octombrie, ora 21:00

Stones Free cu invitați speciali, Silvia Dumitrescu & Eugen Caminschi

Bilete: 40 de lei
iabilet.ro

Rezervare prioritară pentru cei care doresc să ia cina începînd cu ora 19.00

Pentru detalii și rezervări, sunați la 0721 102 101

❗Locuri limitate.
Numar maxim de persoane: 50

**************

Vineri, 9 octombrie, ora 20:30

STORYTELLERS Acoustic Folk Blues Project - MUZICI și POVEȘTI din Istoria Folk-Blues-ului
MARCIAN PETRESCU - muzicuță, voce, textier, povestitor
MIHAI TACOI - chitară acustică, voce

MARCIAN PETRESCU este cotat în prezent drept CEL MAI BUN CÂNTĂREȚ LA MUZICUȚĂ din BLUES-ul Românesc. Are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind "DRIFTING BLUES"(2018).

Este UNICUL muzician din blues-ul românesc care a reușit performanța de a avea ca invitați speciali pe albumele sale, trei dintre cei mai importanti și renumiți muzicuțiști din SUA: SUGAR BLUE și CHARLIE MUSSELWHITE(ambii laureați cu GRAMMY) și pe RICK ESTRIN(multiplu nominalizat la Grammy și câștigător a numeroase premii BLUES MUSIC AWARDS).

MIHAI TACOI este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues cât și în muzică de tip rock și rock alternativ. Este profesor de chitară și pe lângă activitatea alături de mine în proiectele TRENUL DE NOAPTE și STORYTELLERS, conduce propria formația numită "UMBRA", cu care abordează un rock alternativ melodic. În trecut a cântat timp de aproape 4 ani în trupa Blue Spirit a lui Mike Godoroja.

Cu proiectul acustic STORYTELLERS, sunt readuse pe scenă o serie de piese legendare din folk-ul și blue-ul vechi american, de la Johnny Cash, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Sonny Boy Williamson, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters, etc.. , dar și câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, dar într-o haina orchestrală inedită.
Show-ul este foarte dinamic și este pigmentat cu o serie de istorii nostime despre piese și autorii lor.

Rezervarea prioritară pentru cei care doresc să ia cina începând cu ora 19:00.

Cost bilet în seara evenimentului - 40 lei.

Pentru detalii și rezervări, sunați la 0721 102 101

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara. 
 

***************

Vă așteptăm la Clubul Țăranului!
 

Deschis zilnic, pe terasă, între orele 10.00 - 22.00.
 

Bucatele sunt preparate de renumita echipă a lanțului de restaurante cu specific românesc La Mama.


 

înapoi la pagina principală
 
inchis