To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
100 de Tradiții Românești
Expoziție cu vânzare de produse meșteșugărești
20 – 22 noiembrie 2020
Asociaţia Kogaion 115 și Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită de vineri, 20 noiembrie, până duminică, 22 noiembrie, între orele 10.00 și 18.00, la evenimentul „100 de Tradiții Românești”, în curtea interioară a muzeului, din strada Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă!
 

Vizitatorii sunt așteptați de către meșterii populari și tinerii artizani participanți cu ceramică de Corund și ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, icoane pe lemn și pe sticlă, mic mobilier săsesc, ii și zgărdane, cojoace și căciuli din blană naturală, jucării din lemn și din lână tricotată, bijuterii confecționate manual din argint sau din flori presate, ornamente de Crăciun, obiecte de decor din lemn sculptat sau din lavandă.

Se vor putea degusta și cumpăra produse din gastronomia tradițională. Afumături din carne de porc, brânză de burduf în coajă de brad, cașcaval din lapte de vacă, telemea de oaie, bere artizanală și palincă, prăjituri și plăcinte de casă, murături și dulcețuri pe alese, diferite sortimente de miere, siropuri de cătină, cozonaci bucovineni, zacuscă de păstrăv, kürtőskalács, dulciuri naturale artizanale de la „Smărăndița”, figurine din ciocolată sub formă de unelte sunt doar câteva dintre bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.

Din lăzile de zestre ale bunicilor, anticarii vor expune costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau ștergare cu alesături.

Bucătarii vor găti mâncăruri din cele mai gustoase: varză călită cu jumări și mămăliguță, mușchiuleț de porc la ceaun, ciuperci cu brânză de burduf, pastramă, mâncare de praz cu măsline și sarmale de post cu ciuperci. Sâmbătă și duminică, fiind dezlegare la pește, nu vor lipsi din meniu borșul de crap și păstrăvul la grătar.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Organizatorul evenimentului - Asociaţia Kogaion 115
Director de marketing – Ligia Marica
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 
back to main page
 
closed