To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Atelier de imaginat povești ștampilate | 26 martie 2021
Pornind de la cartea-laborator „Case-n casă” (Editura Martor, 2015), ce-și propune o incursiune pe mai multe voci în universurile reale și posibile ale casei, echipa Atelierului de Creativitate de la Muzeul Național al Țăranului Române organizează vineri, 26 martie, în intervalul 10.00 – 11.30, în cadrul târgului de carte Gaudeamus (varianta online) un atelier despre locuirea de ieri și de azi. Despre cum casele pot spune multe lucruri despre cei care le locuiesc.

Poate ai să descoperi pentru prima dată că țăranul avea case împodobite cu sori, păzite cu „dinți de lup”, sau că putea transforma pământul în vase strălucitoare, în loc de calorifer avea mândrețe de sobă cu cahle, bașca îmblânzea și focul și vântul. Poate o să-ți imaginezi că era mai degrabă un vrăjitor! E un gând tocmai bun pentru a scorni povești despre case, folosind o tehnică ingenioasă de ilustrare – realizarea de ștampile.


Atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani și se va desfășura pe platforma Zoom.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și este posibilă doar pe baza înscrierii pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com. Participanții vor primi confirmarea, lista de materiale necesare desfășurării atelierului și link-ul sesiunii pe platforma Zoom.

Recomandat și grupurilor de elevi ca activitate în cadrul săptămânii Școala Altfel.
 
back to main page
 
closed