To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Ateliere la Muzeul Țăranului cu Andreea Botezan și Hannes Hayne
22 iulie de la ora 10.00 și de la 12.00- ateliere de tipărit și imprimat: gravură în linoleum și plastic, ștampile și imprimeuri pe pânză, desene cu mirodenii, ceai și culori din plante, ștampile, imprimare cu presa manuală.Imprimatul este o „urmă“ lăsată cu mâna, cu un obiect, cu ceva prelucrat, fie că e vorba de simple ștampile din radiere sau linogravură, fie la tehnici mai elaborate cum ar fi gravura pe plăcuța de cupru.Materiale diferite ne stau la dispoziție: hârtie transparentă sau colorată, hârtie subțire de orez sau cu o textură specială.Presa cu manivelă ne ajută să transferăm mai bine pe hârtie modelul lucrat pe matriță. Cu matrița realizată se pot tipări mai multe lucrări care vor fi apoi semnate de autori și prezentate într-o expoziție inedită.Ateliere pentru copii de la 8 ani (max. 10 participanți).

Durata unui atelier: 1h 30 min.

Preț participare: 15 lei de copil, 20 lei pentru adulți.23 iulie de la ora 10.00 și de la 12.00 - ateliere de pictură cu flori și mirodenii: cum ar fi să pictam cu flori?Dar cu frunze sau cafea? Atelierul începe cu un mic traseu în curtea muzeului, de unde vom aduna câteva plante și doi grăunți de pământ. În sala de lucru aranjăm aceasta recoltă împreună cu alte flori și mirodenii.Nu vor lipsi scorțișoara, curry-ul, boiaua dulce, ceaiul negru, curcuma sau șofranul. Culori delicate, mirosuri exotice ne vor inspira la nașterea primelor desene pe hârtie.Este un atelier-laborator în care accentul cade mai mult pe calitatea culorilor și pe căutare-descoperire și mai puțin pe caracterul descriptiv al desenelor realizate. Mici și mari, curioși, iubitori ai mirodeniilor orientale sunt bineveniți!Ateliere pentru copii de la 7 ani (maxim 15 persoane).

Durata: 1h 30 min.

Preț participare: 15 lei pentru copii, 20 lei pentru adulți.24 iulie de la ora 10.00 și de la 12.00 - ateliere de construit instrumente muzicale simple care redau sunete din natură, confecționate din lemn, bambus, nuci și rămurele: albinuța, ciripitoarea, bondarul, ciocănitoarea, vântul, xilofonul de învârtit, rain-maker și altele.În plus, despre pomi, lemne și calitățile lor în lumea instrumentelor: ce fel de lemn, când și cum se taie din pădure pentru a fi bun la construit.Ateliere pentru copii de la 8 ani (max. 10 participanți).

Durata unui atelier: 1h 30 min.

Preț participare: 15 lei pentru copii, 20 lei pentru adulți.25 iulie de la ora 10.00 și de la 12.00. Povestea sunetului fermecat: un băiețel pleacă în lume pentru a găsi insula regelui Musikus și acolo, sunetul fermecat.Peripețiile lui și ale prietenilor care îl însoțesc vor fi nu doar povestite, dar și cântate. Instrumente neconvenționale din întreaga lume ne ajută să îl însoțim pe eroul poveștii: tobe africane, fluier și flaut, harpa de copii, rain-maker din Peru, gongul tibetan, tobița mexicană din bambus și alte instrumente inedite.Durata unui atelier: 45 min.

Participanți: maxim 15, pentru copii de la 5 ani și adulți.

Preț participare: 15 lei.Persoana de contact:Raluca Minoiu


mailraluca.minoiu@muzeultaranuluiroman.ro

back to main page
 
closed