To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Carte maximă realizată de Romfilatelia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii Muzeului de La Şosea
Carte maximă realizată de Romfilatelia cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii Muzeului de La Şosea


Duminică, 17 iunie 2012, a avut loc ceremonia de dezvelire a unei plăci memoriale cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii Muzeului. Evenimentul a avut loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, care a dezvelit placa memorială, realizată de sculptorul Bogdan Breza.

Cu această ocazie, Romfilatelia a editat o carte maximă – produs filatelic special cu o machetă grafică foarte elegantă şi sugestivă pentru marcarea acestui moment aniversar.

Macheta grafică a produsului filatelic ilustrează imaginea clădirii Muzeului – fotografie de arhivă, reprezentând desenul faţadei Muzeului de Artă Naţională, realizat de arh. Nicolae Ghika-Budeşti, şi portretul lui Carol I şi semnătura sa olografă.

Cartea maximă este echipată cu timbrul reprezentând figura lui Carol I (emisiunea filatelica Evenimente istorice – Dinastia Regală a României) obliterat cu o stampilă ocazională pe care sunt scrise data şi locul evenimentului asociate siglei Muzeului.

Pe versoul cărţii maxime este înscris titlul evenimentului şi explicaţia fotografiei de pe faţă.

La acest eveniment, Romfilatelia a deţinut un stand de vânzare unde cei prezenţi au putut beneficia de acest produs special alături de serii de timbre cu tematica Dinastia Regala a României şi respectiv, Centenarul Muzeul Ţăranului Roman.


 
Back to main page
 
closed