To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Conferinţă Clara Kleininger
Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic – un important centru de cercetare

12 septembrie, ora 16.00, Cărtureşti MŢR


Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită luni, 12 septembrie, de la ora 16.00, la librăria Cărtureşti MŢR, la Conferinţa Clarei Kleininger: Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic – un important centru de cercetare.

Muzeul Naţional de Antropologie din Ciudad de Mexico este cunoscut în întreaga lume atât pentru amploarea colecţiei cât şi pentru munca de cercetare care se desfăşoară acolo. Din 18 iulie 2011, timp de 5 săptămâni, Clara Kleininger a realizat un stagiu de practică în departamentul de etnografie.

„Voi prezenta muzeul începând cu o scurtă introducere despre istoria sa şi o descriere a actualei amplasări, într-o clădire construită special în 1964 pentru a găzdui colecţia în creştere şi care a modelat decisiv întreaga expunere. Totul va fi însoţit de fotografii făcute de mine, pentru a reproduce atmosfera muzeului şi a da o idee generală despre colecţiile expuse.
Am să continui, prezentând munca de cercetare la care am luat parte, un proiect despre mai multe grupuri indigene din zona Veracruz, care au sincretizat practicile religioase prehispanice cu religia creştină. În centrul cercetării stau frumoase tăieturi din hârtie amtl – hârtie prelucrată în mod tradiţional din epoca prehispanică – ce reprezintă diverse zeităţi şi sunt folosite în ritualuri de şamanii satelor.
Muzeul Naţional de Antropologie din Mexic este un important centru de conservare, cercetare şi expunere a unor elemente definitorii ale identităţii mexicane naţionale. Prin prezentarea mea sper să ofer, alături de o idee foarte generală despre muzeu, o privire ceva mai intimă asupra unei parţi a muncii ce se desfăşoară pentru a face posibile aceste expoziţii, de multe ori fără ca vizitatorii muzeului să o ştie”.

Clara Kleininger
back to main page
 
closed