To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Crăciun Țărănesc | 18 - 20 decembrie 2020
Asociația Urban Events vă invită de vineri, 18 decembrie, până duminică, 20 decembrie 2020, între orele 10.00-18.00, la o nouă ediție a evenimentului de promovare a gastronomiei, artei urbane și meșteșugurilor tradiționale românești Crăciun Țărănesc. Intrarea este liberă. Accesul se face prin Strada Monetăriei și ieșirea prin B-dul Ion Mihalache.
 

Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale de post și de dulce: miere și zacuște, turtă dulce și plăcinte „Poale-n brâu”, cozonaci și baclavale, preparate din carne de porc specifice Sărbătorilor, murături dar și preparate gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: Coșul pentru masa de Crăciun (sărmăluțe, salată de Boeuf, piftie de porc „Pomana porcului”), varză murată călită cu jumări, ciolan de porc în sos de vin și foi de dafin, păstrăv la grătar cu mămăligă și mujdei pe degustate, așa cum cere tradiția la Piața Țărănească!

Meșteri și artizani din toate colțurile țării aduc cu ei cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, icoane și vitralii, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională, felicitări de Crăciun, ii și lână împâslită, jucării și țesături.

Nu vor lipsi, nici de data aceasta, obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, vâlnice, mobilier țărănesc, cufere, unelte gospodărești, roți de car, blidare, fețe de masă, pânză de casă, covoare. Mai puteți achiziționa bijuterii, tablouri, numismatică, porțelanuri, carte veche sau diverse obiecte vechi, pentru cunoscători. Monetăria Statului este prezentă cu medalii și cu noile felicitări de Crăciun.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți. În incinta evenimentului masca de protecție este obligatorie.

Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/

 
back to main page
 
closed