To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
DIVANUL VESPERAL
Beirut, între suferință și speranță
Joi, 15 octombrie, ora 18:00, Ambasada Libanului la București și revista Observator cultural
vă invită la DIVANUL VESPERAL,
un dialog BEIRUT-BUCUREȘTI între scriitorii libanezi
Jabour Douaihy și Charif Majdalani (via Zoom),
criticul literar Carmen Mușat și jurnalista Mihaela Dedeoglu.


Jabbour Douihy este un cunoscut scriitor libanez care s-a născut în 1949, în Zgharta (Libanul de Nord), respectat critic literar și profesor de literatură franceză la Universitatea Libaneză din Tripoli. Romanele sale au fost traduse în numeroase limbi. Cartea June Rain a fost nominalizată la Booker International Prize pentru Literatura Arabă în 2008. Toate romanele sale au fost extrem de apreciate de publicul larg: The American Quarter, Saint Georges regardait ailleurs.

Charif Majdalani s-a născut la Beirut și este unul dintre cele mai importante nume din literatura libaneză de astăzi, scriitor și profesor de literatură franceză la Universitatea Saint-Joseph din Beirut. Romanul său publicat în limba franceză Caravansérail a câștigat în 2008 Premiul François Mauriac al Academiei Franceze, precum și Premiul Tropiques. Villa des Femmes a primit, de exemplu, Premiul „Transfuge du meilleur roman arabe”.
 

Carmen Musat este critic, teoretician al literaturii și eseist. Este profesor la Facultatea de Litere, Universitatea din București, unde predă cursuri de teoria literaturii. Din 2000, este redactor-șef al revistei Observator cultural, pe care a fondat-o, împreuna cu Ion Bogdan Lefter. A publicat volumele: Descriere și narațiune în proza postmodernă românească și alte ficțiuni teoretice (1998), Romanul românesc interbelic (1998), Strategiile subversiunii (2002; 2010), Dincolo de literatură, cu Lucian Raicu (2009), Frumoasa necunoscută (2017).
 

Mihaela Dedeoglu este realizatoarea emisiunii Zebra la RFI România din 2007. În adolescență a colaborat cu Televiziunea Română și, mai ales, cu Programul 3 al Radio România, instituție în care a și lucrat până în 1993. A fost realizatoarea programului matinal la Radio Total de la înființare și până în 1996.


Discuția va avea loc în limbile franceză și română.

Evenimentul este găzduit la Muzeul Naţional al Țăranului Român.

Evenimentul nu se va desfășura cu public, ci va fi transmis live pe Facebook.
 

Vă rugăm să accesați pagina dedicată evenimentului https://www.facebook.com/events/794814861318623/
 

 


back to main page
 
closed