To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
INSIDE
INSIDE revine la MNȚR.

5 zile de reprezentații site-specific în incinta muzeului"INSIDE este o incursiune în partea miraculoasă a identităţii naţionale. După ce parcurgi acest traseu, înţelegi că orice realitate are doza ei de magie." Oana Stoica, Dilema VecheDupă succesul micro-stagiunii INSIDE din luna mai, care s-a desfășurat cu „casa-închisă”, PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, invită publicul bucureștean la ultima serie INSIDE, între 15 și 29 septembrie. Proiectul teatral este finanțat în Programul București 555 al Centrului Cultural ARCUB.Spectacolul are caracter site-specific (inspirat de un loc anume, creat pentru acel loc și derulat o singură dată). La Bucureşti, INSIDE le oferă spectatorilor posibilitatea de a experimenta un traseu emoțional fictiv într-unul dintre cele mai importante muzee de tradiție și artă populară din Europa: Muzeul Național al Ţăranului Român.INSIDE, un concept PopUP Theatrics, o intervenție teatrală experimentată deja la nivel internațional, a fost prezentat în premieră publicului bucureștean în luna mai a acestui an. Pentru că atunci s-a creat o listă de așteptare pentru publicul care nu a mai reușit să găsească bilet, pentru că succesul spectacolului a fost unul de proporții (vezi aici ) INSIDE revine la MNȚR cu încă 5 zile de reprezentații unice.INSIDE: MŢRMuzeul Național al Ţăranului Român este una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului. Nu este locuitor care să nu o știe, nu este bucureștean care să nu fi fost acolo, măcar o dată. Deschis publicului din 1906, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a trecut prin momentele importante ale istoriei recente alături de localnici, rămânând un simbol al sufletului românesc.O colaborare internațională3 regizori și 3 dramaturgi au colaborat pentru a descoperi povești uitate, întâmplări pierdute și suflul “din interior” al acestui monument istoric. O documentare prealabilă a constituit materialul pe baza căruia au construit 3 povești conectate între ele, inspirate de istoria și prezentul instituției-gazdă.

Componenţa artistică internațională a asigurat perspective diferite ce au conferit profunzime produsului artistic final, pentru că artiştii străini au identificat lucruri pe care localnicii nu le mai percepeau, iar românii au (re)cunoscut detalii pe care străinii nu le puteau înțelege.

Echipa de actori, regizori și coregrafi a avut la dispoziție zece zile pentru a transpune textul într-un spectacol original, care a fost jucat în exclusivitate la MNŢR, în luna mai, 2014.INSIDE MŢR îi reunește pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ștefan

și pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol și Ana Mărgineanu.13 actori români fac parte din distribuția spectacolului: Alexandra Laura Badea, Laurențiu Bănescu, Viorel Cojanu, Toma Dănilă, Andreea Duță, Sabrina Iașchevici, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Mărgineanu, Isabela Neamțu, Maria Nicola, Katia Pascariu și Cosmin Seleși.Coregrafia spectacolului este semnată de Andreea Duță, iar scenografia este realizată de Maria Nicola.Un spectacol în care TELEFONUL MOBIL este personaj

INSIDE dezvăluie spațiile private ale MȚR unui număr restrâns de spectatori, în același timp – mai exact, doi.

Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spații pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât și la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL.

La intrare, fiecare spectator va primi un telefon şi va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înţelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile “Dinăuntru”.A doua și ultima serie de reprezentații INSIDE va avea loc în zilele de:

15, 16, 22, 23 și 29 septembrie.

Reprezentațiile au loc între orele 18.00 și 22.00. La o reprezentație pot participa doar 22 de spectatori, în cupluri de câte 2 persoane. Fiecare spectator va avea, la alegere și în limita locurilor, ore diferite de intrare la spectacol.

Pentru că este gratuită, intrarea la spectacol se face numai pe bază de rezervare telefonică la numărul de telefon 0723 529 460.

FB event: https://www.facebook.com/events/812915145397108/#Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZwntdToopIE

Proiectul INSIDE MNŢR este produs de PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român.

Spectacolul este susținut de VODAFONE ROMÂNIA.Proiectul INSIDE MȚR este finanțat de ARCUB în programul București 555.Parteneri media: Radio Guerrilla, Șapte Seri, BeWhere, Port.ro, TATAIA, Cooperativa Tradițională, România Pozitivă, Zeppelin.Despre INSIDE: Conceput de Ana Mărgineanu și Tamilla Woodard, INSIDE a avut premiera la Hotelul InterContinental Madrid în mai 2013 - unde a fost ovaționat de presă și de public. Biletele la toate reprezentațiile s-au vândut în timp record, iar El Pais, una din cele mai importante publicații spaniole a scris: “Dacă teatrul este deja tridimensional, acest spectacol face saltul la a patra dimensiune”.

PopUP Theatrics înseamnă Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard și Molly Morris - www.popuptheatrics.comAna Mărgineanu (RO/SUA, creator și concept)Este membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit regie de teatru la UNATC, București. Spectacolele ei au fost prezentate în New York, Edinburgh, Madrid, Dublin, Mexic, Basel, Dusseldorf, Graz, Praga, Saint Petersburg, Viena și în majoritatea orașelor din România. A obținut numeroase premii, precum Cel mai Bun Spectacol - Dramă de Relații la LONDON Fringe Awards (2006), Premiul Criticii pentru Cel Mai Bun Spectacol (2007), Cel mai Bun Spectacol la Festivalul Comediei Românești (2010). Recent, spectacolul ei The Window a fost nominalizat la nu mai puțin de 7 categorii la Premiile New York Innovative Theatre Awards.

Tamilla Woodard (SUA, creator și concept)

Este Membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit Yale School of Drama și este regizor în rezidență la New York Theatre Workshop. Spectacolele semnate recent includ – Drama Tour în Querretaro, Mexico, Valiant de Lanna Joffrey la Teatrul InterAct din Philadelphia, Nightlands de Sylvan Oswald la New Georges, NYC. Spectacolul ei Polanski Polanski de Saviana Stănescu a fost prezentat la Teatrul Odeon din București în 2012. A mai regizat pentru teatrele Working Theater, HERE, The Actors Theatre of Louisville, PS122, DR 2, The Culture Project, Urban Stages, Dance Theatre Workshop, The Kitchen Theatre. A primit The Charles Bowden Award de la New Dramatists și The Josephine Abady Award din partea The League of Professional Theatre Women.Despre Doctor’s Studio: Înfiinţată în 2012 în Bucureşti, Doctor’s Studio este o asociaţie culturală independentă, care organizează, produce şi promovează proiecte artistice cu strânse şi evidente legături cu România și lumea în care trăim. Doctor’s Studio promovează experimentul și inovația în artă și militează pentru educarea publicului prin cultură. Doctor’s Studio a produs două spectacole de teatru - Colibri de Garret Groenveld (regia Florin Piersic Jr.) si LSD Theatre Show de Christopher Durang (regia Horia Suru), pregăteşte premiera unui film documentar despre teatrul independent din România și este onorat de co-producerea spectacolului INSIDE la Bucureşti. Fondatorii Doctor’s Studio sunt Daniel Popa, Isabela Neamtu și Marta Bănescu. www.doctorsstudio.orgPentru mai multe informaţii:

Marta Bănescu

PR event 0723 529 460 / marta_banescu@yahoo.com

back to main page
 
closed