To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri
Marți, 18 februarie 2014, la ora 17.30, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, Studioul Horia Bernea, va avea loc lansarea volumului Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, de Varujan Vosganian, apărut de curând în colecția „Fiction Ltd.‟ a Editurii Polirom, și în ediție digitală.

Participă, alături de autor: Gabriel Dimisianu, Ștefan Agopian, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache

Moderator: Răzvan Voncu

Varujan Vosganian este autorul Cărții șoaptelor, unul dintre cele mai bune romane apărute în literatura română de după 1989. Romanul, tradus deja în numeroase limbi, a fost considerat de critică o epopee a secolului XX, o carte identitară pentru poporul armean.

Versiunea în limba germană a romanului, semnată de Ernest Wichner și apărută la prestigioasa editură Zsolnay Verlag, este nominalizată la unul dintre cele mai importante premii literare din spațiul german, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, în valoare de 20.000 de euro (care va fi decernat în timpul târgului).

Dar fiecare popor, fiecare loc, fiecare timp are o Carte a șoaptelor a sa. Ea trebuie doar povestită.

Jocul celor o sută de frunze este inițierea în realismul magic al unei Cărți a șoaptelor a poporului român. Cele șase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniștile, căutările și incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze ne previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăsește în prezentul și chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decît o reîntoarcere în trecut.

VARUJAN VOSGANIAN s-a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Este președintele Uniunii Armenilor din România și prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrările sale includ trei volume de poezie - Șamanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brațe (2005) -, precum și volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. La Editura Polirom a mai publicat romanul Cartea șoaptelor (2009; ediția a II-a, 2012), care a fost distins cu Premiul „Cartea anului 2009” acordat de revista România literară, Premiul „Ion Creangă‟ al Academiei Române (2009), Premiul revistei Convorbiri literare, secțiunea proză (2009), Marele Premiu pentru Proză -Trofeul „Mihail Sebastian‟, Premiul revistei Observator cultural, secțiunea proză (2009), și a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor din România.
 


back to main page
 
closed