To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Luminish la ROMANIAN DESIGN WEEK
ROMANIAN DESIGN WEEK
15-24 mai 2015
LUMINU. Hand in hand paper. True story.


Context Romanian Design Week

Romanian Design Week este un eveniment creat și organizat de The Institute, fiind la a doua ediție, după un preview în 2013 și o ediție de succes în 2014. Romanian Design Week este un eveniment dedicat designului românesc și se adresează marelui public de profesioniști, amatori și entuziaști. RDW va avea o expoziție principală (care va aduna cele mai bune creații ale anului trecut în modă, arhitectură, design de produs) și va propune un itinerar de 10 zile printre galerii, studiouri, hoteluri și restaurante, care vor personifica dinamica creativă a unui oraș prin expoziții, performance-uri, conferințe și întâlniri creative, petreceri și alte evenimente. Tema aleasă pentru acest an este Reciclarea. Scopul este de a prezenta, ajuta și promova designul românesc și industria creativă românească într-o formă care să atragă o audiență de nivel internațional. Evenimentul va promova cultura românească și sursele de inspirație care o fac posibilă. Obiectivul principal constă în încurajarea dialogului educațional. Obiectivul secundar este de a aduna sub umbrela RDW inclusiv artiștii care nu au avut ocazia de a se cunoaște cu alți colegi de breaslă, și, mai mult decât atât, care nu au acordat mare atenție lucrurilor ce se întâmplă în ariile conexe de creație.

Asociația Ordinul Manufacturierilor este prezentă atât în expoziția principală cu un obiect de iluminat, cât și pe harta evenimentelor colaterale Romanian Design Week cu proiectul LUMINISH.
Creațiile a peste 130 de designeri vor fi prezentate în expoziția centrală de la Hanul Gabroveni, strada Lipscani 84-90. Peste 60 de evenimente satelit în tot Bucureștiul.


Context LUMINISH

LUMINISH, un proiect al asociaţiei Ordinul Manufacturierilor, este susținut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturi Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanțare Inovare Verde în Industria din România.

LUMINISH lansează serii limitate de corpuri de iluminat: lampa-ritm și lampa-rit. Lampa-ritm: lampadare din hârtie reciclată manual, cu inserturi și intervenție artistică. Lampa-rit este creată în premieră prin tehnica mulajului cu hârtie manuală și traduce 3 simboluri: corp de literă, corp de carte, corp de iluminat. Corpul poartă textul interior. Mulajul din hârtie preia textul devenind corp de carte. Acesta pus în lumină devine corp de iluminat, cel ce facilitează citirea textului.

LUMINISH se creează prin corp, hârtie și lumină. Litera este hermeneutică născută de mulaj și de tipar, cartea este monadică, corpul de iluminat se aprinde ritualic la vremea înserării. Hârtia manuală generează, facilitează și traduce întâlnirea lor.Eveniment

LUMINISH propune un experiment folosind ca instrumente principale de lucru hârtia reciclată manual și mulaj de mâini. Fiecare om care ne vizitează poate să intre în joc lăsându-ne să-i mulăm mâna dreaptă.Durata mulaj: 15min. După 6 zile de workshopuri de mulaje, în cea de-a șaptea zi, vom crea LUMINU: mulajele vor fi montate intr-o instalatie colaj.
Numai cine face poate desface și reface. Mâna făurește: scrie, desenează, pictează, cioplește, face hârtie. Mâna vindecă și mângâie. Mâna simte. Ea face posibilă curgerea gândului întru materializare. Cât timp mâna lucrează, mintea meditează, inima creează. Facerea, liniștea și creația merg mână în mână.
Hârtia îmbracă mâna. Potența facerii surprinsă de mulaj. Mulajul prins într-un obiect cheie al facerii, desfacerii și refacerii. Epiderma vegetală mulată pe cea umană. Joc prim: natura generează, potențează și creează. Joc secund: omul folosește, reciclează și re-creează.Calendar

(15 mai - este rezervat exclusiv pentru deschiderea oficială RDW)
16 mai, 10.00 - 20.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
17 mai, 10.00 - 20.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
18 mai, 17.00 - 21.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
19 mai, 17.00 - 21.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
20 mai, 17.00 - 21.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
21 mai, 17.00 - 21.00: workshop de mulaje din hârtie manuală
22 mai, 18.30: conferință de presă.
23 mai, 10.00 - 21.00: ore de vizitare a expoziției în Atelier.
24 mai, 11.00 - 18.00: ore de vizitare a expoziției în Atelier.

Comunicare RDW
http://www.institute.ro/romaniandesignweek/collateral-events-2015/luminish-luminu-hand-in-hand-paper-true-story-611.html

http://www.institute.ro/arhitectura/programul-romanian-design-week-2015-752.html

https://www.facebook.com/events/1443555479271948/

Comunicare AOM
https://www.facebook.com/events/1437162226600558/

Eveniment: Romanian Design Week
Organizator: The Institute
Parteneri: Muzeul Național al Țăranului Român, Asociația Ordinul Manufacturierilor
Finanțatori: Innovation Norway & Norway Grants

back to main page
 
closed