To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
MăiestrIA. Povestea cusută a iei
5 – 16 februarie 2020, Sala Acvariu
Muzeul Național al Țăranului Român

 


Ambasada Republicii Moldova în România vă invită miercuri, 5 februarie, ora 18, la Sala Acvariu, la lansarea albumului MăiestrIA – povestea cusută a iei, un album unic în spațiul românesc, dedicat iei autentice tradiționale, a cărui autoare este basarabeanca Stela Moldovanu.
 

Evenimentul este o bună ocazie de a ne reaminti despre simbolistica și originalitatea portului popular al neamului românesc și, totodată, de a celebra frumoasa aniversare de 30 de ani de la refondarea Muzeului Național al Țăranului Român.


Cartea cuprinde 448 de pagini bogat colorate, cu peste 500 de fotografii și ilustrații originale, în 9 capitole, în care se vorbește despre istoria și personalitățile care au promovat ia, creațiile noi, fotografiate detaliat realizate în ultimii ani, ii de colecție, oameni valoroși, precum și sfaturi necesare pentru cei care vor să înceapă a coase corect și informat. De asemenea cartea mai cuprinde capitole dedicate simbolurilor de pe ie și descifrarea lor, cele mai frecvente tehnici de cusut, precum și un glosar cu termeni din domeniul portului popular.


Lansarea va fi însoțită de o superbă expoziție de ii autentice, cusute manual, în cadrul proiectului „Măiestria”, desfășurat la Chișinău. În prezent, Clubul MăiestrIA în acțiune numără peste 100 de femei și un bărbat din Republica Moldova, care activează în domenii absolut diferite, dar care cos din pasiune. Anterior colecția de cămăși autentice a fost expusă la Chișinău și la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu.
 

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Acvariu, până pe 16 februarie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.
 


 


back to main page
 
closed