To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Melancolie
11 martie 2016, ora 17, Studioul Horia Bernea


„De plânge Demiurgos doar el aude plânsu-şi” - Eminescu este marele poet melancolic al literaturii române. La Eminescu melancolia este însăşi magma poeziei sale, nu este o poză romantică, ci o tânjire dramatică şi neîmplinită după absolutul care se îndepărtează la infinit. Melancolia este muzica interioară a universului său arhetipal, privirea întoarsă spre origine, origine a cosmosului şi a spiritului totodată.

 
Melancolie este un spectacol-lectură, după o idee de Mihai Gheorghiu, din corespondența și poeziile lui Mihai Eminescu, scrise în perioada în care povestea de iubire cu Veronica Micle se apropia de sfârșit și în care suferința lui, pe de-o parte din cauza bolii, pe de altă parte din cauza pierderii unicei femei pe care a iubit-o, se reflectă pe deplin.

Interpretează actorii: Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Magda Catone, Monica Davidescu și Tomi Cristin.

Spectacolul va avea loc vineri,11 martie 2016, ora 17, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea. Intrarea este liberă..

Intrarea este liberă.back to main page
 
closed