To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Muzeul la Cutie – expoziție și ateliere
31 octombrie – 25 noiembrie, Sala Acvariu


După ce l-au construit timp de nouă luni, cei peste 250 de copii – câți au participat la proiect - vă invită să descoperiți cum arată Muzeul la cutie – un muzeu mic, cât să intre într-o cutie și într-un minut de animație, dar suficient de încăpător cât pentru un munte de emoție și încântare, străbătut la pas mai mic sau mai mare, după cum vă este măsură.

Oricum ar fi și pe oriunde ați alege să parcurgeți expoziția, fiți sigur că vă veți întâlni cu prinți, prințese, balauri cu trei capete, iepuri fricoși sau, dimpotrivă, iuți de picior și gata să se ia la întrecere cu trei zmei de-odată. Personaje ce au prins chipul și glasul copiilor care au învățat, pe parcursul mai multor luni, că povestea se spune în mai multe feluri și nu mereu cu vocea. Că pentru a realiza un personaj reușit trebuie să-i cunoști caracterul mai întâi și să pornești de la acesta. Că pentru un minut de animație ai nevoie de muuultă răbdare și atenție la detalii. La fel și pentru parcurgerea acestei expoziții.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa.

Vă invităm s-o descoperiți și voi la Muzeul Țăranului Român, la sala Acvariu, începând de miercuri, 31 octombrie, de la ora 18.00.

V-am pregătit: 12 povești țărănești sau basme populare transformate în scurte filme de animație, jocuri, probe de curaj., precum și performance susținut de Călin Torsan.

Intrarea este liberă.

*La cerere, pe perioada expoziției, se pot realiza și ateliere pentru grupuri de copii. Detalii pe adresa de email: valentina.bacu@muzeultaranuluiroman.ro


Muzeul la cutie este un proiect derulat de Muzeul Național al Țăranului Român, cu sprijinul AFCN

Parteneri strategici: Animest, UNATC, Cinema MuzeulTaranului, Pro Patrimonio, Scoala Agatonia, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Suțu, MNAC, Carturesti, Câte-n lunăși-n mansardă

Sponsor: Samsung

Parteneri media: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI, Radio Tananana, Argerpres, comunicatedepresa.ro, Observator Cultural, Hotnews, B24Kids, Roata Mare, GoKid
 


Dragi copii, dragi părinți și dragi bunici,


Duminica aceasta, adică pe 25 noiembrie, facem o petrecere de bună (la) revedere.
Vă dăm întâlnire cu toții, copiii implicați în construirea Muzeului la cutie. Pentru că e ultima zi de expoziție la Muzeul la cutie. Cântăm, povestim, ne jucăm, ne reamintim cum a fost la ateliere, scoatem din cutie toate personajele animațiilor realizate la muzeu, admirăm expoziția, ne distrăm.

Avem și:
1. „Tonomatul” muzical, care funcționează pe baza interacțiunii cu publicul - fiecare copil poate să „comande” un sunet anume: fluier, gemânat, caval, ocarină, pai, clarinet, tilincă (un performance inedit gândit de Călin Torsan)
2. Laboratorul muzical al Marucăi
2. Storytelling făcut de copii
3. Joc cu umbre
4. Cutia “cu amintiri”
5. Voie bună
6. Prieteni buni
  


back to main page
 
closed