To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (28 – 30 iunie 2013)

Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, organizează în zilele de 28 – 30 iunie 2013, evenimentul Păpuși din pânză întruchipate în Basmul Popular Românesc.


În cadrul acestui eveniment, se vor desfășura doua ateliere pe zi, realizate de Doina Nistor din Brașov, care va crea păpuşi din cârpă, îmbrăcate în straie populare, mânată fiind de pasiunea pentru arta tradițională, cât și pentru frumos. Materiile prime folosite la realizarea lor sunt materiale 100% naturale. După atâţia ani, ea şi-a dorit „să trezească din somn” aceste păpuşi, care le-a readus în actualitate cu o faţă schimbată, contemporană.

Atelierul meșteșugăresc este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani: în cadrul acestui atelier, copiii vor învăța meșteșugul, de la confecționarea păpușii până la punerea ei în practică. La aceste ateliere se vor folosi tehnici mixte: se va coase, croi, picta etc.

Toate acestea se vor desfăşura în Sala Acvariu, a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10:00 – 12:00 și 14:00 – 16:00
Înscrierile la aceste ateliere de păpuși se fac în perioada 25 mai – 25 iunie 2013 la numărul de telefon: 0742 078 352.

Numărul de locuri este limitat.

În ziua de 30 iunie 2013 de la ora 12.00, la Clubul Țăranului va avea loc un spectacol de teatru cu păpușile confecționate de meșterul păpușar Doina Nistor.

În cadrul acestui spectacol se va promova basmul popular romanesc Soacra cu trei nurori de Ion Creangă, susținut de Trupa de Teatru Albinuțele, din Braşov.

Copiii şi actorii intră într-un joc al imaginarului ce presupune cântec, joc şi voie bună. Mesajul acestui spectacol este unul educaţional care vrea să îi atragă pe copii şi să-i menţină implicați în actul creaţiei. Deşi majoritatea reprezentaţiilor sunt comedii, spectatorul are posibilitatea de a trece de la o stare emoţională la o alta: de la surâs la râs şi de la râs la lacrimă. În timpul spectacolului, copiii se vor desprinde de realitate şi vor trăi într-o lume imaginară.

back to main page
 
closed