To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Proiectul DICTAT vine în România
Numeroasele dictaturi care au marcat secolul trecut, deși cu diferite moduri și caracteristici, au un numitor comun și sunt o expresie a unei progresive disoluții a conștiinței comune. Proiectul și cercetarea efectuate sunt corelate între ele, dorind să ofere o interpretare a unei povești care nu este în totalitate departe de realitatea de zi cu zi. Dictaturile sunt, de fapt, spectre care pot apărea în orice moment, în cazul în care comunitatea nu este atentă și conștientă.
Spectacolul propune o meditație despre trăirile într-o dictatură. DICTAT, este rezultatul proiectului finanțat de către Comisia Europeană în cadrul Programului Cultura 2007-2013 și se va desfășura în București în perioada 5-7 decembrie 2013 la Muzeul Național a Țăranului Român. Proiectul Dictat, precum și spectacolul, vor fi prezentate în data de 3 decembrie, la ora 12, la Clubul Țăranului, la conferința de presă.

Spectacolul DICTAT a fost realizat de către o rețea transnațională de organizații, din Italia, Spania, Romania și Polonia; partenerii proiectului sunt Teatro Magro (Italia), Asociación Granadina para la Información, Formación y Desarrollo de las Nuevas Tecnologías (Spania), Fundația Parada (Romania) e Miejskie Centrum Kultury w Belchatowie (Polonia). Instituțiile implicate provin din țări care au suferit perioade ale regimurilor dictatoriale în istoria lor recentă și care, prin urmare, au în comun nevoia de a planifica acțiuni comune, menite să identifice, să analizeze și să elaboreze o identitate comună. Spectacolul a fost deja prezentant în Italia și în Spania, bucurându-se de un real succes, iar în România va putea fi văzut în 5, 6, 7 decembrie 2013 în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român. Elevii și cadrele didactice din cadrul diverselor licee, îl vor putea viziona dimineața, iar seara vor fi reprezentații oferite publicului larg.
De asemenea, doresc să menționez câteva referințe web unde veți putea vedea comunicate de presă, fotografii și video care ilustrează momentele semnificative ale spectacolului:

http://www.dictat.eu/it/media/photo
http://www.dictat.eu/it/media/video
http://www.dictat.eu/it/media/press

Pentru informații suplimentare:
D-na Silvia Celani
Coordonator Proiecte Internaționale
Fundația Parada
Mobil: +40741268626
 


back to main page
 
closed