To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim!
De vreme ce în România ar putea ajunge, în lunile următoare, circa 2.000 de migranți noi, relocați din alte state europene, îmbunătățirea politicilor de integrare a migranților devine o necesitate. Barometrul integrării imigranților 2015 arată că, în general, românii sunt primitori cu străinii, dar sunt puțin informați cu privire la numărul acestora, țările din care provin, obiceiurile ori cultura lor.

Fundația ICAR, organizație cu vastă expertiză în lucrul cu migranții, și Muzeul Național al Țăranului Român lansează astăzi un proiect prin care vor construi noi punți de cunoaștere între români și migranții care trăiesc în România.
Proiectul SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim încearcă să spargă bariere de cunoaștere și prejudecată și să aducă împreună cele două grupuri în jurul unor valori comune precum toleranța și înțelegerea multiculturală, respectarea drepturilor omului, echitate și nediscriminare. Observând, cunoscând și gustând din tradițiile și manifestările culturale ale altor popoare, românii vor putea descoperi valorile și frumusețile lumii acestora, dincolo de stereotipuri.

SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și are o durată de opt luni (1 iulie 2015 - 29 februarie 2016). Proiectul urmărește, pe de o parte, sensibilizarea publicului larg cu privire la problematica azilului și a migrației, iar pe de altă parte, promovarea incluziunii sociale a migranților și a înțelegerii multiculturale între români și migranți, prin încurajararea participării active a acestora la activități multiculturale.

În cadrul proiectului, vor fi organizate proiecții de filme artistice și documentare cu și despre migranți, un târg multicultural, trei ateliere de meșteșuguri cu specific, susținute de migranți, și un concurs de presă pe teme legate de migrație, cu premii în valoare de 2.200 de euro.

Proiectul are o durată de opt luni (1 iulie 2015 – 29 februarie 2016) și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Bun venit în lumea migranților din România!


Ne găsiți și pe pagina de Facebook a Fundatiei ICAR, dar și pe pagina de Facebook a proiectului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org.

PARTENERI DE PROIECTFundația ICAR acordă gratuit, de peste 20 de ani, servicii medicale, psihologice, sociale și consiliere juridică victimelor torturii, relelor tratamente și încălcării drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt foști deținuți politici, refugiați, solicitanți de azil, migranți fără documente și alți migranți.
Prin acordarea de servicii gratuite pentru grupuri vulnerabile, persoane marginalizate, victime ale incalcarilor flagrante ale drepturilor omului, Fundatia ICAR contribuie la consolidarea democratiei.

Contact Fundația ICAR:
Bd. Unirii 70, Bloc J5, Sector 3, Cod postal: 030836, București
Tel.: +40 21 321 2221 | Fax: +40 21 327 54 74 | icar@icarfoundation.ro


 

 
Back to main page
 
closed