To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine
Expoziţie de icoane pe sticlă – Irina Tapalagă
10 – 22 aprilie 2012, Sala Foaier
Muzeul Naţional al Ţăranului RomânMuzeul Naţional al Ţăranului Român şi Irina Tapalagă vă invită cu bucurie marţi, 10 aprilie 2012, ora 18, la vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă realizate de Irina Tapalagă, Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine.
La începutul Săptămânii Mari din Postul Paştelui, traseul spiritual al acestor icoane ne va fi de folos în căutarea şi asumarea propriului drum, cel al libertăţii interioare.

Irina Tapalagă a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia Muzeologie. După câteva expoziţii de piese vestimentare în ţară, a plecat în Normandia pentru o perioada de trei ani, unde a participat cu icoane pe sticlă la diverse târguri şi expoziţii. Întoarcerea în ţară a fost marcată de debutul unei cariere în publicitate pe care o continuă şi astăzi cu succes. Colecţia de icoane pe sticlă pe care ne o propune, pe lângă încercarea de a perpetua o tradiţie cunoscută, este specială prin întinderea în timp. Icoanele au fost realizate de-a lungul a douăzeci de ani, ca o paralelă constantă şi foarte dragă a activităţii publicitare.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier până pe 22 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.
 


back to main page
 
closed