To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg cu meşteşugui, meşteşugari şi bucate tradiţionale
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din 4 până în 6 iulie 2014.La târg artizanii populari vin de la Breaza cu ii și cămăși, din Topești – Gorj cu costume tradiționale cu broderii de o frumusețe aparte, cu țesături de la Arad, lemn crestat, icoane, obiecte din piele, plante medicinale crescute ecologic, săpunuri și creme naturale din Bucovina.Tot aici regăsiți și gustul bucatelor tradiționale atât de mult apreciate: brânzeturi de vacă sau de capră, prăjituri de casă de la Baia Mare, turtă dulce, cozonaci, plăcinte moldovenești și plăcinte de Turnu, langoși ardelenești, siropuri naturale, produse apicole, dulcețuri, zacuscă, vin de Panciu și palincă.Anticarii de pe Aleea Samurcaş vor aștepta pe doritorii de antichităţi cu nenumărate obiecte încărcate cu amintiri.

O zi bună în târg nu poate fi completă fără o masă gustoasă.Borșul de crap cu mămăliguță, ciupercile marinate cu mujdei sau varza la ciaun cu ciolan afumat sunt doar câteva din bunătățile culinare pe care bucătarii le vor prepara pentru vizitatorii târgului.

Vacanța este sărbătorită la Muzeul Țăranului cu ateliere de creativitate.Atelierul de icoane pictate pe lemn este condus de Florentin Cantaragiu (tel. 0744 101 022), iar Atelierul de tablouri din flori naturale își continuă povestea și în această ediție, sub îndrumarea d-lui Dan Marinescu (0745 862 063).Organizator eveniment:

Fundaţia Kogaion 115Ligia Marica – Director marketing

Mobil: 0722 274 803

e-mail:ligia_marica@yahoo.comback to main page
 
closed