To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târg de Crăciun | 18 – 23 decembrie 2019
Fundaţia Kogaion 115 organizează Târgul de Crăciun, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei nr. 3, în perioada 18 – 23 Decembrie 2019, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea la târg este liberă!


Târgul întâmpină pe toți bucureștenii cu o sumedenie de obiecte create cu multă migală și mult suflet de către meșteșugari sau de tineri artizani. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică pictată, vitralii, tablouri și bijuterii unicat din argint, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși costumate în straie populare, vestimentație cu motive tradiționale, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești... sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.
 

Pentru cămări bogate, specifice acestei perioade a anului, se pot târgui afumături din carne de porc sau de vită, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute după rețetele bunicilor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, pâine coaptă pe vatră, cozonaci bucovineni, baclavale și sarailii, plăcinte și prăjituri de casă.
 

Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase preparate calde: ciorbă de potroace la ceaun, pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, fasole cu cârnăciori afumați de porc, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post. Pentru gospodinele care nu au timp să prepare totul în casă, la târg vor fi la vânzare și sarmale gata împăturite, numai bune de luat acasă și a fi puse la fiert în ajunul Crăciunului.
 

În data de 21 decembrie, cercetașii de la Drumul Crinului, în proiectul social "Mergem împreună", vor expune la vânzare decorațiuni și felicitări, lucrate împreună cu 20 de copii din Ferentari. Cu banii strânși, cercetașii vor organiza o ieșire în stil cercetășesc pentru copiii de la Casa Bună. Tot ei vor susține un program de colinde tradiționale românești.
 

Duminică, 22 decembrie, în cadrul parteneriatului Crucea Roșie - Fundația Kogaion 115 - Domestos, la târg va fi instalat un stand în vederea colectării de fonduri destinate construirii și reabilitării toaletelor deteriorate din școlile din întreaga țară.


Organizator eveniment:
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803

 


back to main page
 
closed