To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târgul „100 de Tradiții Românești” | 11 – 13 iunie 2021
În perioada 11 – 13 iunie 2021 Asociaţia Kogaion 115 organizează Târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.


Cu doar câteva zile înainte de 24 iunie când sărbătorim ziua de Sânziene sau Drăgaica, meşteri populari şi meşteşugari vor fi prezenți în curtea muzeului cu creaţii care păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc. Ziua de Sânziene este decretată de mai mulți ani ca fiind și „Ziua Internațională a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.

Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii și tinerii artizani vor expune măști populare, ceramică de Corund și de Baia Mare, icoane, straie populare, zgărdane, pristolnice, obiecte de gospodărie din lemn crestat, decorațiuni din lavandă, bundițe din piele brodate cu motive tradiționale, vestimentație din lână împâslită.

Gastronomia tradițională este prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: brânzeturi proaspete şi maturate, pâine frământată cu maia naturală,cozonaci bucovineni, plăcinte și prăjituri de casă, miere și palincă, fructe proaspete și sucuri naturale.
Cei care apreciază obiectele vechi şi autentice vor găsi la anticarii prezenți la târg unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare țesute la război.

Pentru că la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită, bucătarii vor prepara ciorbă țărnească de pui cu găluște, gulaș de vită la ceaun, frigărui și păstrăv la grătar. Subereck fierbinte, delicoasa plăcintă turcească, va fi preparată deasemenea la fața locului.

Sâmbătă și duminică va funcționa Atelierul de olărit, de la ora 10 la ora 18, la care doritorii de orice vârstă peste 3 ani își pot crea o piesă din lut pe roata olarului, sub îndrumarea d-nei Maria Dumitru. Prețul atelierului este de 20 lei de persoană.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănatatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: zilnic între orele 10:00-19:00
Sâmbătă, 12 iunie, cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, programul de vizitare se prelungeşte până la ora 21.30.

Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803

 
back to main page
 
closed