To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Târgul de Sfântul Dumitru 26-28 octombrie 2012
26-28 octombrie 2012, între 10.00 și 18.00


Week-end-ul acesta de vineri până duminică, vă așteptăm în curtea interioara a Muzeului Țăranului, la Târgul de Sf. Dumitru.
În tradiția noastră se spune că în ziua de 26 octombrie, de Sfântul Dumitru (Sâmedru), se sfârşeşte vara păstorilor, el este stăpân peste iarna ce vine...

Veți putea degusta la Piața Țărănească de Sf. Dumitru produse naturale și produse tradiționale: afumături din Galați, Argeș și Sibiu, brânzeturi de oaie, vacă sau capră din Argeș, Galați, Tecuci și Sibiu, dulcețuri, siropuri și zacuști muntenești și moldovenești, miere și produse apicole, pâine în trei culori de la Târgul domnesc, cofeturi și dulciuri: turtă dulce din Pitești, ciocolată de casă și Halviță de la Lipova, Cozonacul Bujor, prăjituri de casă tradiționale din Maramureș și Buzău, dar și mâncare gătită la fața locului de gospodine pricepute.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade din toate zonele țării, care vă vor încanta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte: ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii handmade, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din os și sare, toate vă invită într-o lume aparte, a lucrușoarelor făcute cu îndemanare și mai ales mult drag!
Pe aleea Samurcaș, la intrarea din Parcul Kiseleff veți putea face o călatorie în timp, printre negustorii de antichități care vă prezintă obicte vechi și poveștile lor.

Pofticioși sau iubitori de frumos, colecționari și amatori de artă și bună dispoziție, vă așteptăm pe toți, din 26 până în28 octombrie, de dimineața până seara, la Muzeul Național al Țăranului Român !

Intrarea libera

back to main page
 
closed