To Virtual Tour
Whatever others may feel, we feel at home in our Museum. We feel good here, we like to look around the rooms with painted walls, full of beautiful, surprising or simply familiar objects. We feel closer to our parents and know there are stories here to share with our children. Working together everyday, we sometimes feel like a big family. Do you hesitate to believe us? Come to the Peasant Museum and see for yourself…
Terenul de joacă - expoziție de fotografie

Terenul de joacă

8 - 27 martie 2016, Sala Acvariu

 
RFI România vă invită marți, 8 martie 2016, la ora 18.30 la vernisajul expoziției Feliciei Simion: Terenul de joacă.Expoziția poate fi vizitată între 8 și 27 martie 2016, la Sala Acvariu, de la Muzeul Național al Țăranului Român.La 19 ani, m-am aflat față în față cu sfârșitul copilăriei și începutul maturității. De atunci, l-am urmărit pe Felix, verișorul meu în vârstă de 6 ani, crescând într-un sat din sudul României, în care au locuit numeroase generații din familia mea.În acest colț tihnit al țării, Felix își petrece copilăria folosind ca instrumente de joacă nisipul, piscina gonflabilă, bicicleta și, din când în când, stelele Căii Lactee.În Micul Prinț, Antoine de Saint-Exupéry scrie: „Iată secretul meu. E foarte simplu: nu vedem bine decât cu inima. Ochii nu văd esențialul.”Am pătruns într-o lume nouă, evocând propria-mi copilărie, în care cerul era cel mai frumos ecran. Satul mi-a oferit spațiu de imaginație și căutare; în fiecare dimineață, lumina-hrană a răsăritului înghite teama-de-timpul-care-trece.
-Felicia Simon


Felicia Simon a început să fotografieze la 13 ani, când a primit primul meu aparat de fotografiat. A participat de atunci la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiată se numără: International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards, PDN Faces.

RFI România

De 25 de ani, RFI România difuzează 24 de ore din 24 programe, în română și în franceză, consacrate actualității, culturii și francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la București, doi jurnaliști la Paris și o rețea de corespondenți în lume, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii în limba română, acordând o atenție specială actualității. Postul emite în FM în România, la București, Cluj, Craiova și Iași, în curând la Sibiu și Timișoara, precum și în capitala Republicii Moldova, Chișinău.În semn de apreciere pentru profesionalismul și obiectivitatea programelor sale, RFI România a fost decorat în 2015 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.


back to main page
 
closed